AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciceklenme neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çiçeklenme neden olur?​

Çiçeklenme nedir? Çimentonun hidratasyonu sonucunda oluşan Ca(OH)2 (kalsiyum hidroksit)’in ve beton içinde bulunan veya betona dışardan giren bazı tuzların zamanla sertleşmiş beton yüzeyine çıkarak oluşturduğu beyaz lekeler çiçeklenme olarak adlandırılır.

Betonda karbonatlaşma olayı nasıl gerçekleşir?​

Çimento hidratasyon ürünleri, özellikle Ca(OH)2, zamanla havadaki ve yağmur sularındaki karbondioksit ile birleşir. Ardından, nötr bir tuz olan kalsiyum karbonata dönüşür. Bu tuzlar, beton porlarında karbonat çökeltileri oluşturur.
Karbonatta hangi mineraller var?
Ancak sizlerin de bildiği gibi karbonatın sağlık açısından birçok zararı bulunmaktadır. Karbonat kozmetik ve sağlık sektörlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Karbonat, magnezyum, amonyum, baryum, sodyum ve kalsiyum gibi çeşitlere sahip olmaktadır.

Kalsiyum karbonat nasıl elde edilir?​

Kalsiyum Karbonat Nasıl Elde Edilir? Kalsiyum karbonatın en yaygın formları fosilleşmiş salyangoz kabuklarından, kabuklu deniz hayvanlarından ve mercanlardan elde edilen tebeşir, kireç taşı ve mermerdir.

Duvarda çiçeklenme neden olur?​

Çiçeklenme, genellikle iç betonlarda görülen yaygın bir boyama problemidir. Süreç, suyun beton bir duvardan geçmesini içerir, su yüzeye gelip buharlaşırken geride tuz bırakır. Kalan tuz maddesi, damlama izleri veya sabit lekeler şeklinde lekeler oluşturur.
Betonda çiçeklenme nasıl oluşur?
Betonda çiçeklenme, betonun içerisindeki kalsiyum hidroksit ve tuzların çözünmesi ile betonun yüzeyine çıkması sonucunda oluşur. Bu durum beton yüzeyinde kristaller halinde ince bir beyaz tabaka oluşturur. Çiçeklenme betonun dayanıklılığını etkilediği gibi, estetik görünümü de etkiler.
KARBONATLAŞMA BÜZÜLMESİ Kalsiyum hidroksitin havada bulunan karbondioksit ile temas ederek kalsiyum karbonat (CaCO3) oluşmakta ve bir miktar su oluşturmaktadır. Bu oluşan su beton bünyesinden azalarak Karbonatlaşma olayıyla meydana gelen büzülme işlemini gerçekleştirir.
pH değerinin düşmesi boy basınç ve eğilme dayanmalarının da azalmasına neden olduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak; Bakım suyunda pH artışı çimento harçlarının dayanıklılığını arttırırken, pH değerinin düşmesi çimento harçlarının dayanıklılığını olumsuz olarak etkilediği belirlenmiştir.
 
Geri
Üst