AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cicek topraginda sari toplar nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çiçek toprağında sarı toplar nedir?​

Bu toplar tamamen farklı iki şey olabilir: Yavaş salınımlı gübre: Neredeyse tüm fidanlıklarda, substrat ile karıştırılmış gübreye sahip birçok bitki bulacağız – hepsi olmasa da -. İçinde neredeyse şeffaf bir sıvı bulunan tamamen yuvarlak toplar göreceğiz.

Çiçek toprağı Böceklenince ne yapılır?​

Siz de aspirinli suyu, çiçeğinizin toprağına dökmeyi deneyebilirsiniz. Çiçeğinizin toprağına sigara külü veya izmarit atmanız, çiçeğinizi böcek ve sineklerden koruyacaktır. Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır. Toprağının biraz kurumasını sağlayarak, sineklerden kurtulabilirsiniz.
Saksıdaki toprak neden sararır?
Saksı toprağında beyaz küf oluşuyorsa bunun nedeni sulama ve havalandırma ile ilgilidir. Eğer saksının üzerindeki yapılanma küf ise bitkinize verdiğiniz suyu azaltarak bitkinizi daha havadar bir yere koymanız gerekir. (Dikkat: Saksının üzerinde oluşan beyazlık küf değil de kireç olabilir.

Saksı toprağı neden beyazlar?​

Saksı toprağının beyazlaması kullanmış olduğunuz çeşme suyundaki aşırı kireç’ten kaynaklanmaktadır. Bu beyazlığın olmaması için dilenmiş yada içme suyu kullanmanız toprağın beyazlamasının önüne geçecektir.

Kurumuş saksı çiçekleri nasıl Canlandirilir?​

Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Saksı toprağı verimli hale getirmek için ne yapmalıyız?
Bitkilerin olduğu yerlerde toprak, bitkilerin gövdelerine ve köklerine zarar vermeden yüzeyel çapalanmalı ve üzerine organik gübre serilmelidir. Yüzeydeki gübreler, zamanla doğal bir şekilde, solucan ve diğer böcekler vasıtasıyla toprağın derinliklerine iner, toprağınızı iyileştirir.
Zaman saksı çiçeğinizin dibindeki toprak sulama nedeniyle eksilecektir bu durum ise bitkinin köklerinin dışarda kalmasına neden olup bitkinin sağlığını olumsuz etkilemektedir bunu önlemek için bitkinizin toprağı azalmaya başlayınca kökleri açılmadan eski toprak üzerine yeni toprak eklemelisiniz.
 
Geri
Üst