Çiçek Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant yada yaşmaya
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
8,5-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
100 gram peynir yada patates… zevkinize nazaran
Üzeri için;
Yarım çay bardağı mor haşhaş yada susam
Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına yumurta aklarını, süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, karbonat ve tuzu alalım.
Elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Kapağını kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
30-40 dk mayalanan hamuru tezgaha alalım.
Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. (22 adet ülkü ölçüdür)
Bezenin birini alalım elimizle bastırıp içine peynir koyalım ve kapatıp avcumuzda yuvarlayalım.
Tekrar tezgaha koyup çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.
Kenarlarına bıçak ile 8 tane kesik atalım.
Tepsiye dizip 15-20 dk mayalandıralım.
Yumurta sarılarını sürüp ortalarına mor haşhaş koyalım.
200 derece fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant yada yaşmaya
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
8,5-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
100 gram peynir yada patates… zevkinize nazaran
Üzeri için;
Yarım çay bardağı mor haşhaş yada susam
Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına yumurta aklarını, süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, karbonat ve tuzu alalım.
Elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Kapağını kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
30-40 dk mayalanan hamuru tezgaha alalım.
Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. (22 adet ülkü ölçüdür)
Bezenin birini alalım elimizle bastırıp içine peynir koyalım ve kapatıp avcumuzda yuvarlayalım.
Tekrar tezgaha koyup çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.
Kenarlarına bıçak ile 8 tane kesik atalım.
Tepsiye dizip 15-20 dk mayalandıralım.
Yumurta sarılarını sürüp ortalarına mor haşhaş koyalım.
200 derece fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı