Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cicek hastaliginin caresi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.765
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çiçek hastalığının çaresi nedir?​

Çiçek hastalığının belirli bir tedavisi yoktur. Saçı kısa kesilen hasta yatırılır ve derisi %1 potasyum permanganat eriyiği ile yıkanır. Bu arada yüz sık sık yıkanarak gözlerle birlikte korunmalıdır. Hasta 6 hafta karantinaya alınır.

Su çiçeği nasıl geçer doğal yöntemler?​

Küveti sıcak su ile doldurup içerisine 1 bardak karbonat eklenmeli ve 10 veya 15 dakika küvetin içerisinde beklenmelidir. Bu uygulamayı her gün düzenli yapılmalıdır. Özellikle karbonat enfeksiyonun daha hızlı geçmesini sağlayacaktır. – Karbonat banyosu yerine aynı şekilde sirke banyosu da uygulanabilir.

Çiçek hastalığı öldürür mu?​

Çiçek hastalığı öldürür mu?
Tarihte görülen salgın hastalıklardan biri olan çiçek hastalığı, en çok ölüme yol açmış bulaşıcı hastalık türleri arasında yer alır. Variola virüsünün enfeksiyonu ile oluşan çiçek hastalığı, variola major ve variola minor olmak üzere iki farklı türe sahiptir.

Çiçek virüsü nerede saklanıyor?​

Dünyadaki son vaka 1977 yılında Somali’de görülmüş ve o tarihten beri dünyanın hiçbir yerinde çiçek vakası tesbit edilmemiştir. Hastalığın eradikasyonundan sonra hastalığa neden olan virus Dünya Sağlık Örgütü’nün kontrolünde bir kaç laboratuvarda saklanmaktadır.

Çiçek hastalığı ile su çiçeği aynı mı?​

Su çiçeği ise, daha çok 15 yaş altı çocuklarda gözlemlenir. Su çiçeği ile çiçek hastalığı birbirine çok benzese de, su çiçeği genellikle gövdede gözlemlenirken çiçek hastalığı ise, tüm vücut üzerinde gözle görülür bir şekilde yayılım gösterir. Çiçek hastalığı, virüs kökenli bir hastalıktır.

Hasta çiçek nasıl iyileşir?​

Hasta çiçek nasıl iyileşir?
Tedavisi: Küflenmiş yaprakları hemen temizleyin. Antibakteriyel çiçek spreylerinden kullanın ve aşırı sulamadan kaçının. Bitkinizi hava sirkülasyonunun iyi olduğu bir yere yerleştirin. Çiçeğin köklerinin de hava aldığından, çok sıkışık olmadığından emin olun.
Su çiçeğinin çabuk geçmesi için ne yapılmalı?​
Sağlıklı çocuklarda suçiçeği tedavi gerektirmez. Doktorunuz ateş düşürücü ve kaşıntıyı hafifletmek için antihistaminik ilaçlar verebilir. Ancak çoğunlukla, hastalığın kendi kendine iyileşmesi beklenir. Suçiçeğinin yol açabileceği hastalıklar açısından risk altında olan çocuklarda antiviral ilaçlar kullanılabilir.
Su çiçeğine ne iyi gelmez?​
Suçiçeği olan çocukların ağır yağlı gıdalardan, kızartmalardan ve fast food yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekir. Suçiçeği olan çocuklarının bol miktarda c vitamini, kişniş, havuç çorbası, tavuk suyu çorbası tüketmeleri gerekir.

Osmanlıda çiçek hastalığı nedir?​

Osmanlıda çiçek hastalığı nedir?
Yakutların kızıl saçlı ve kırmızı elbiseli Rus bir kadın olarak tasavvur ettiği çiçek hastalığı, toplu ölümlere, hayatta kalanlarda ise körlüğe sebep olmuş, insanları ömürlerinin geri kalanını yüzlerindeki çiçek yarası iziyle yaşamaya mahkum etmiştir.

Çiçek hastalığı günümüzde var mı?​

Dünyada salgınlara yol açarak milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan çiçek hastalığı aşı uygulamaları sayesinde günümüzde tamamen ortadan kalkmış bir rahatsızlıktır.

Çiçek aşısı hala yapılıyor mu?​

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün de desteklediği yaygın aşılama çalışmaları sonucu 1980 yılının başlarında dünyada yokedildi. Bilinen son olgu, 1977 yılında Somali’de görülmüştür. Dolayısıyla 1980li yıllarda , daha önce tüm ülkeler için zorunlu olan çiçek aşısı uygulaması ortadan kalkmıştır.

Çiçek hastalığı diğer adı nedir?​

Çiçek hastalığı diğer adı nedir?
Suçiçeği hastalığı, genellikle erken çocukluk döneminde geçirilen, varisella zoster virüsünün (VZV) neden olduğu, sıklıkla ateşin de eşlik ettiği, yaygın ve kaşıntılı, içi sıvı dolu döküntülerle karakterize, bulaşıcılığı yüksek bir hastalıktır. Suçiçeği Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Su çiçeği olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Hastalığın tipik belirtisi olan kırmızı ve kaşıntılı su kabarcıkları, virüs vücuda alındıktan 10-21 gün sonra ortaya çıkar. Yaklaşık 5-10 gün boyunca sürer. Kabarcıklar görülmeden önce su çiçeği başlangıcı sürecinde; ateş, iştah kaybı, baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler görülebilir.

Çiçek Küflenmesine ne iyi gelir?​

Bir litrelik sprey şişesini suyla doldurun ve bir bardak beyaz sirke ekleyin. İyice çalkalayın ve küflenmiş bitkilere püskürtün. Bu konsantrasyonda sirke, bitkilerin yapraklarını yakma potansiyeline sahiptir.

Çiçeklerdeki Basraya ne iyi gelir?​

Çiçeklerdeki Basraya ne iyi gelir?
Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
 
Çiçek hastalığına dair paylaşılan bilgiler oldukça faydalı ve detaylı. Çiçek hastalığının tedavisinin olmadığı, hastanın saçının kısalandıktan sonra yatırılarak ve derisinin potasyum permanganat eriyiği ile yıkanarak bakımının yapıldığı belirtilmiş. Ayrıca hastaların karantinaya alındığı ve yüzlerinin sık sık yıkanarak korunduğu da vurgulanmış. Su çiçeğinin ise karbonat banyosunun veya sirke banyosunun enfeksiyonun daha hızlı geçmesine yardımcı olabileceği belirtilmiş.

Bir diğer konu ise çiçek hastalığının ölümcül olabileceği ve tarihte salgınlarla milyonlarca insanın hayatını kaybettiği ifade edilmiş. Ancak bugün artık çiçek hastalığının aşılar sayesinde tamamen ortadan kalkmış bir hastalık olduğu bilgisine yer verilmiş. Bu sayede dünyada çiçek hastalığı vakalarına rastlanmadığı belirtilmiş.

Ayrıca çiçek hastalığı ile su çiçeğinin farklarına da değinilmiş. Su çiçeğinin genellikle çocuklarda görüldüğü, çiçek hastalığının ise tüm vücutta yayılma gösteren virüs kökenli bir hastalık olduğu aktarılmış.

Son olarak çiçek hastalarının tedavisi için bitkilerin küflenmesine karşı uygulanabilecek çözümlere ve çiçeklerdeki zararlıları engellemek için kullanılabilecek doğal yöntemlere de yer verilmiş. Bu çözümler çiçeklerin sağlığını korumak açısından oldukça önemlidir.
 
Geri
Üst