- Konu Yazar
- #1
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
İç gereçleri;
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İnstnat maya yada yaş maya ( ben yaş maya kullandım)
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unu bir kaba alınız ,çukur yapınız, tuzu,şekeri, mayayı ve ılık suyu ek edip güzelce yoğurun.
Ele yapışan bir hamur elde edin.
Bir saat dinlenmeye bırakın.
Hamuru tekrar yoğurup sekiz kısma bölün, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Tekrar 30 dakka dinlenmeye bırakın.
Üstüne karıştırılmış yoğurtla ve yumurtayla yağlayın.
Önceden ısıtılmış fırında verin.
200 derecede pişirin.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç gereçleri;
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İnstnat maya yada yaş maya ( ben yaş maya kullandım)
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unu bir kaba alınız ,çukur yapınız, tuzu,şekeri, mayayı ve ılık suyu ek edip güzelce yoğurun.
Ele yapışan bir hamur elde edin.
Bir saat dinlenmeye bırakın.
Hamuru tekrar yoğurup sekiz kısma bölün, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Tekrar 30 dakka dinlenmeye bırakın.
Üstüne karıştırılmış yoğurtla ve yumurtayla yağlayın.
Önceden ısıtılmış fırında verin.
200 derecede pişirin.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı