- Konu Yazar
- #1
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
4 buçuk su bardağı un
1 buçuk su bardağı su (200 ml bardak)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza tüm gereçleri alıp yoğuralım.
Elde ettiğimiz hamuru mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca 8 beze yapıp pişirme kağıdı serilmiş tepsimize dizelim.
Üzerini pak bir bezle kapatıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca üzerine hazırladığımız sosu fırçayla sürelim.
Üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 buçuk su bardağı un
1 buçuk su bardağı su (200 ml bardak)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza tüm gereçleri alıp yoğuralım.
Elde ettiğimiz hamuru mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca 8 beze yapıp pişirme kağıdı serilmiş tepsimize dizelim.
Üzerini pak bir bezle kapatıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca üzerine hazırladığımız sosu fırçayla sürelim.
Üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı