SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya yahut yaş mayanın yarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Un
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu denetimli olarak kullanıyoruz poğaça hamurundan biraz daha yumuşak olacak.
Öncelikle derin bir kaba 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1,5tatlı kaşığı instant kuru mayayı yahut yaş mayayı koyalım.
Şeker ve maya yeterlice eriyene kadar düzgünce elimizle karıştıralım.
Ardından yarım çay bardağı sıvı yağıda ekleyelim.
Daha sonra unu ve tuzu ek edelim unu denetimli olarak kullanıyoruz cıvık bir hamur elde etmemiz lazım.
Sonra uygunca yoğuruyoruz ağzını streç folyo ile kapatıp 40-45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurun üzerini açıp, hamuru güzelce toparlıyoruz.
Elimizi çok hafif yağlayıp, hamuru 7 eşit bezeye ayırıyoruz.
Bezelere ayırdığımız hamurları elimizde güzelce yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine bezeleri çiçek formunu vererek diziyoruz.
Bezelerin ortasında 1 parmak boşluk kalacak formda diziyoruz zira birazda bu türlü mayalanmaya bırakacağımız için kabarıp birbirlerine yapışacaklar.
Hazırladığımız çiçek ekmek hamurunun üzerini örtüp yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Küçük bir kaseye 1 kaşık yoğurt ve bir yumurta sarısını koyup çırpıyoruz.
Mayalanan çiçek ekmeğinin üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz.
En son üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz,üzerine yağlı kağıt koyup evvelce ısıtılmıs 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Sonra yağlı kağıdı alıp bı 10-15 dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:bir küçük kâseye su doldurup fırının alt katına koyalım ki ekmeğimiz yumuşacık olsun ve hoş pissin. Afiyet olsun
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya yahut yaş mayanın yarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Un
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu denetimli olarak kullanıyoruz poğaça hamurundan biraz daha yumuşak olacak.
Öncelikle derin bir kaba 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1,5tatlı kaşığı instant kuru mayayı yahut yaş mayayı koyalım.
Şeker ve maya yeterlice eriyene kadar düzgünce elimizle karıştıralım.
Ardından yarım çay bardağı sıvı yağıda ekleyelim.
Daha sonra unu ve tuzu ek edelim unu denetimli olarak kullanıyoruz cıvık bir hamur elde etmemiz lazım.
Sonra uygunca yoğuruyoruz ağzını streç folyo ile kapatıp 40-45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurun üzerini açıp, hamuru güzelce toparlıyoruz.
Elimizi çok hafif yağlayıp, hamuru 7 eşit bezeye ayırıyoruz.
Bezelere ayırdığımız hamurları elimizde güzelce yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine bezeleri çiçek formunu vererek diziyoruz.
Bezelerin ortasında 1 parmak boşluk kalacak formda diziyoruz zira birazda bu türlü mayalanmaya bırakacağımız için kabarıp birbirlerine yapışacaklar.
Hazırladığımız çiçek ekmek hamurunun üzerini örtüp yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Küçük bir kaseye 1 kaşık yoğurt ve bir yumurta sarısını koyup çırpıyoruz.
Mayalanan çiçek ekmeğinin üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz.
En son üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz,üzerine yağlı kağıt koyup evvelce ısıtılmıs 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Sonra yağlı kağıdı alıp bı 10-15 dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:bir küçük kâseye su doldurup fırının alt katına koyalım ki ekmeğimiz yumuşacık olsun ve hoş pissin. Afiyet olsun
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı