Çiçek Ekmek (Pofidik) Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1.5 su bardağı su (ılık)
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
Yumurta ve susam
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
İyice karıştırdıktan sonra mayalanması için ılık bir yere hamurun üzerini streçle örtüp dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 20-25 dk sonra 4 kenarından ikişer kere katlayarak hamuru havalandırıp üzerini streçle kapladıktan sonra dinlenmeye bırakalım.
30 dk sonra katlama işlemini tekrardan yapalım.
Hamur iyice kabarıp kendini bıraktığında ekmeğimiz neredeyse hazır.*kullanılan malzeme türüne (un çeşidi, maya tipi) göre hamur kıvamı farklılık gösterebilir.
Mayalanma işlemi sonrası hamurunuzu parçalara ayırarak pişirmek için tercih ettiğimiz kaba bezeler halinde yerleştirip üzerine yumurta sürerek susam dökebilirsiniz.
Son olarak 220 derecede hazır olan fırınınızda 25 dk pişirebilirsiniz.
Püf nokta*.
*yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
*katlama, dinlendirme işlemi içine geçen ve tel tel olan bir ekmek için çok önemli bir nokta; dinlendikçe içine çeken bir ekmek elde ediyoruz.
*fan özelliği ve fırın tipinize göre ekmeğinizin pişme süreci farklılık gösterebilir.
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı un
1.5 su bardağı su (ılık)
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
Yumurta ve susam
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
İyice karıştırdıktan sonra mayalanması için ılık bir yere hamurun üzerini streçle örtüp dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 20-25 dk sonra 4 kenarından ikişer kere katlayarak hamuru havalandırıp üzerini streçle kapladıktan sonra dinlenmeye bırakalım.
30 dk sonra katlama işlemini tekrardan yapalım.
Hamur iyice kabarıp kendini bıraktığında ekmeğimiz neredeyse hazır.*kullanılan malzeme türüne (un çeşidi, maya tipi) göre hamur kıvamı farklılık gösterebilir.
Mayalanma işlemi sonrası hamurunuzu parçalara ayırarak pişirmek için tercih ettiğimiz kaba bezeler halinde yerleştirip üzerine yumurta sürerek susam dökebilirsiniz.
Son olarak 220 derecede hazır olan fırınınızda 25 dk pişirebilirsiniz.
Püf nokta*.
*yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
*katlama, dinlendirme işlemi içine geçen ve tel tel olan bir ekmek için çok önemli bir nokta; dinlendikçe içine çeken bir ekmek elde ediyoruz.
*fan özelliği ve fırın tipinize göre ekmeğinizin pişme süreci farklılık gösterebilir.
Çiçek Ekmek (Pofidik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı