SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çiçek Ekmek (Ekmek Almaya Son) Tarifi İçin Malzemeler
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz, şeker
1 yemek kaşığı yoğurt (üzerine sürmek için)
1 tatlı kaşığı çörek otu, susam
Çiçek Ekmek (Ekmek Almaya Son) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına unu eleyelim.
Mayayı, şekeri ,tuzu koyalım, elimizle bi tur karıştıralım .
Suyumuzu koyalım ılık olmasına özen gösterin .
15 dk kadar yoğuralım .
Son olarak sıvı yağını elimize dökelim hamuru toparlayalım.
Üstünü temiz poşet veya streç filmle kapatalım ,temiz sofra beziyle saralım.
1- 1,5 saat dinlendirelim ne kadar çok beklerse o kadar güzel kabarır yumuşak olur.
Mayalandıktan sonra unla biraz yoğuralım.
8 eşit parçaya bölelim .
Yuvarlak kelepçeli tepsiye veya borcama yağlı kağıt serelim .
1 tanesi ortaya diğerleri kenarlara gelecek şekilde aralıklı dizelim, çiçek şeklini verelim .
1 saat kadarda öyle bekletelim iyice kabarsın.
Kabardıktan sonra yoğurt sürelim ,çörek otu,susam serpiştirelim .
200 derecede ısıttığımız fırında 30 dk kadar pişirelim.
Fırının içine ısıya dayanıklı bi kaseye su koyalım ,fırının alt kısmına koyalım nemli ortamda pişince daha güzel pişer.
Fırından fırına farklılık gösterebilir ,ekmeklerimizin altı üstü piştiğinde fırından çıkartalım.
Elimizle üzerine biraz su serpiştirelim.
Üzerine temiz sofra bezini kapatalım ,soğumaya bırakalım ,afiyetle tükete bilirsiniz
Çiçek Ekmek (Ekmek Almaya Son) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz, şeker
1 yemek kaşığı yoğurt (üzerine sürmek için)
1 tatlı kaşığı çörek otu, susam
Çiçek Ekmek (Ekmek Almaya Son) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına unu eleyelim.
Mayayı, şekeri ,tuzu koyalım, elimizle bi tur karıştıralım .
Suyumuzu koyalım ılık olmasına özen gösterin .
15 dk kadar yoğuralım .
Son olarak sıvı yağını elimize dökelim hamuru toparlayalım.
Üstünü temiz poşet veya streç filmle kapatalım ,temiz sofra beziyle saralım.
1- 1,5 saat dinlendirelim ne kadar çok beklerse o kadar güzel kabarır yumuşak olur.
Mayalandıktan sonra unla biraz yoğuralım.
8 eşit parçaya bölelim .
Yuvarlak kelepçeli tepsiye veya borcama yağlı kağıt serelim .
1 tanesi ortaya diğerleri kenarlara gelecek şekilde aralıklı dizelim, çiçek şeklini verelim .
1 saat kadarda öyle bekletelim iyice kabarsın.
Kabardıktan sonra yoğurt sürelim ,çörek otu,susam serpiştirelim .
200 derecede ısıttığımız fırında 30 dk kadar pişirelim.
Fırının içine ısıya dayanıklı bi kaseye su koyalım ,fırının alt kısmına koyalım nemli ortamda pişince daha güzel pişer.
Fırından fırına farklılık gösterebilir ,ekmeklerimizin altı üstü piştiğinde fırından çıkartalım.
Elimizle üzerine biraz su serpiştirelim.
Üzerine temiz sofra bezini kapatalım ,soğumaya bırakalım ,afiyetle tükete bilirsiniz
Çiçek Ekmek (Ekmek Almaya Son) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı