Çi (Çiğ) Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ
Çi (Çiğ) Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabın içerisine unu koyun. Sirkeyi ve tuzu ilave edin.
Azar azar suyunu ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz nemli bir bez ile kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
İç harcı için; soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve soğanı koyup hepsini birlikte karıştırın.
Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
Unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile servis tabağı büyüklükte açın.
Açtığınız hamurun yarısına iç harçtan koyup dağıtın ve sonra diğer tarafını kapatın.
Açılmaması için kenarlarına iyice bastırın.
Derin bir tavaya yağı koyup kızdırın.
Kızan yağa börekleri koyun ve iç harcının pişmesi için çok kısık ateşte arkalı önlü kızartın.
Kızaran böreği çıkarıp fazla yağını süzdürün ve havlu peçetenin üstüne koyup yağını çektirin.
Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Çi (Çiğ) Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ
Çi (Çiğ) Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabın içerisine unu koyun. Sirkeyi ve tuzu ilave edin.
Azar azar suyunu ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz nemli bir bez ile kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
İç harcı için; soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve soğanı koyup hepsini birlikte karıştırın.
Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
Unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile servis tabağı büyüklükte açın.
Açtığınız hamurun yarısına iç harçtan koyup dağıtın ve sonra diğer tarafını kapatın.
Açılmaması için kenarlarına iyice bastırın.
Derin bir tavaya yağı koyup kızdırın.
Kızan yağa börekleri koyun ve iç harcının pişmesi için çok kısık ateşte arkalı önlü kızartın.
Kızaran böreği çıkarıp fazla yağını süzdürün ve havlu peçetenin üstüne koyup yağını çektirin.
Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Çi (Çiğ) Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı