CI CD surecleri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

CI CD süreçleri nedir?​

CI/CD, istediğiniz zaman sürdürülebilir bir şekilde yayınlayabileceğiniz yazılım geliştirme yoludur. “CI/CD”, Sürekli Entegrasyon (CI) ve Sürekli Teslimat (CD) uygulamalarının birleşik uygulamalarını ifade eder.

Neden CI cd?​

CI/CD işlem hatları oluşturmak için optimize edilmiş iş akışları, kuruluşlara ve işlevler arası yazılım teslim ekiplerine birçok fayda sağlar. Yazılım geliştiricilerin üretkenliğini arttırır. Kodu ve ekibi geliştirmek için zaman kazandırır.
CI CD araçları nelerdir?
Yaygın olarak kullanılan CI/CD araçları Jenkins (yaygın olarak kullanılan open-source tool) Travis CI. CircleCI. Jetbrains TeamCity.
CI Server nedir?
CI (Continuous integration) ve CD (Continuous Delivery/Deployment) Sürekli entegrasyon ve sürekli dağıtım, kod kalitesini iyileştirmek ve hızlı teslimat sağlamak için tasarlanmış yazılım geliştirmeye yönelik iki yaklaşımdır.

CD nedir yazılım?​

CD (Continuous Delivery&Deployment/Sürekli Teslimat&Dağıtım): CI süreci sonrasında oluşan paketlerin ilgili ortamlarda teslim edilmesi/dağıtılması sürecidir. Teslimat daha çok ilgili ekipler tarafından yapılırken dağıtım daha çok sistem tarafından otomatik yapılır.

Deployment Pipeline nedir?​

Continuous Delivery’nin tam merkezinde olan Deployment Pipeline, yazılım ve yazılım ürünü geliştirme projelerinde üretime çıkacak tüm değişikliklerin işlendiği etkili ve kontrollü bir kanalı temsil etmektedir. Bu sebepten, deployment pipeline yazılım geliştirmede stratejik bir kaynak haline gelir.
Jenkins nedir ne işe yarar?
Jenkins, Sürekli Entegrasyon (CI: Continuous Integration) yöntemi için kullanılan java ile yazılmış açık kaynak kodlu bir otomasyon sunucusudur. Yazılım geliştirme süreçlerini otomatize etmemize yarar.
Jenkins nedir nasıl kullanılır?
Jenkins basit tanım ile, bir yazılım projesinde dinamik olarak gerekli olan yapısal işlemleri otomatize ederek projeyi hızlı, kolaylıkla hata raporlaması ve kolay test edilip hataların fixlenebilmesini sağlayan bir CI(Continous Integration) aracıdır.

Pipeline Devops nedir?​

İşletme sürekli değer teslimi ister ve bu değer yalnızca bir ürünün memnun bir müşteriye teslim edildiğinde yaratılır. Temel fikir, yazılımı konseptten müşteriye götürmek için tekrarlanabilir, güvenilir ve adım adım iyileştirici bir süreç oluşturmaktır. …

Jenkins Medium nedir?​

Jenkins, açık kaynak kodlu bir otomasyon sunucusu ve Java ile geliştirilmiş bir entegrasyon aracıdır. Jenkins yazılımı, geliştiricilerin bir kod tabanındaki kusurları hızlı bir şekilde bulmalarını, çözmelerini ve testlerini otomatikleştirmeyi sağlıyor.
Jenkins ne yapar?
Jenkins, açık kaynak kodlu sürekli entegrasyonu (CI- Continuous Integration) sağlayan otomasyon aracıdır. Java tabanlı olan Jenkins, projelerin Deploy, Build ve Test işlemlerinin otomatik bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Öncelikli olarak sürekli entegrasyonun ne olduğunundan bahsedelim.

Geri