Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Chutney nasil yapilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Chutney nasıl yapılır?​

Mangolu chutney tarifi
- Aşama. Mangoyu küp şeklinde keselim.
- Aşama. Zencefil ve sarımsakları ince doğrayalım. Kırmızı biberi ortadan keselim.
- Aşama. Orta ateşte yağı ısıtalım.
- Aşama. Doğranmış mangoları, şeker, tuz ve sirke ekleyip iyice karıştıralım.
- Aşama. Soğuduktan sonra servis edelim.

Rochester sos nedir?​

Worcestershire sosu, yemeklerinize, salatalarınıza ve içeceklerinize içeriğindeki sarımsak ile aromatik, distile beyaz sirke ve demirhindi özleri ile ekşimsi, ançüez (hamsi) ile umami, kırmızı biber ile baharatlı, pekmez ile de tatlı bir lezzet kazandırabileceğiniz hibrid bir sostur.

Worcestershire sos ne için kullanılır?​

Worcestershire sos ne için kullanılır?
Et ve tavuk yemeklerine çok yakışan Worcestershire sosu, hem marinelerde hem de yemek soslarında kullanılabilir. Özellikle ağır ağır pişen et yemeklerinde Worcestershire sosu muhteşem bir fark yaratabilir. Ayrıca salata ve sandviç soslarınızda da Worcestershire sosu kullanabilirsiniz.

Worcestershire sos ne demek?​

Lea & perrins worcestershire sos 150mlingiliz sosu olarak bilinsede şöhreti tüm dünyaya yayılmıştır. Içeriğinde sirke, tuz, çeşitli baharatlar, soğan, sarımsak, şeker, demirhindi, ançuez vb. Aromalar bulunduran bu sosu et yemeklerinden çorbalara, salatalara kadar pek çok farklı alanda kullanabilirsiniz..

Beşamel sos kim buldu?​

Fransız mutfağının ana soslarından kabul edilen bu sos, un ve süt eklenerek elde edilir. Unun oranına göre, sosun kıvamı değişmektedir. Sosun adı, François Pierre La Varenne (1615 – 1678) tarafından kurulan Le Cuisinier François’da (kuruluş: 1651) olduğunun aynısıdır. Yiyecek ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Temel Beyaz soslar nedir?​

Temel Beyaz soslar nedir?
Bu soslardan dördü klasik Fransız mutfağının kurucusu olarak bilinen ünlü şef Marie-Antoine Careme, 1 tanesi de bir diğer ünlü şef Auguste Escoffier tarafından bulunmuştur. Beşamel, domates, espanyol ve velute sos, Marie-Antoine Careme’in, Hollandes sos ise Auguste Escoffier’in icadıdır.
 
Chutney yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir süreçtir. Mangolu chutney tarifinde mangonun taze ve tatlı tadı, baharatların harmanlanmasıyla ortaya harika bir lezzet çıkar. İşte adım adım mangolu chutney yapımı:

Malzemeler:
- 2 adet olgun mango
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı elma sirkesi
- Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Olgun mango meyvesini soyup, küp şeklinde doğrayın.
2. Zencefil ve sarımsakları ince ince doğrayın. Kırmızı biberi de ortadan kesip çekirdeklerini çıkarın.
3. Orta ateşte yağı ısıtın ve içine doğranmış mangoları ekleyin. Ardından zencefil, sarımsak, kırmızı biber, şeker, tuz ve sirkeyi de ilave edin.
4. Karışımı güzelce karıştırıp, malzemeler birbirine geçene kadar pişirin. Mangolar yumuşayıp, chutney kıvamını alana kadar beş dakika kadar pişirin.
5. Chutneyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
6. Soğuduktan sonra steril kavanozlara koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
7. Mangolu chutney artık hazır, afiyet olsun!

Bu tarif ile evinizde lezzetli bir chutney hazırlayabilirsiniz. Şimdi sıra sizde, denediğinizde nasıl olduğunu mutlaka paylaşın!
 
Geri
Üst