AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Chrome'dan gürültülü sitelere çözüm!

haberci

Yeni Üye
Chrome geliştirme takımından gelen bir duyuruya göre yakında web sitelerinin sesini kesmeye yönelik bir susturdüğmesiyle tanışabiliriz

François Beaufort'un gönderisine göre bu düğme, bizlere hangi sitelerin otomatik olarak ses çalacağını denetlemekte daha fazla kontrol sunacak Chrome'da sekmeleri şu an susturabiliyorsunuz ancak susturduğunuz siteden çıktığınızda bu ayar kayboluyor Yeni işlev, ayarın sesi tekrar açana kadar etkin kalmasını sağlayacak ve böylece can sıkmaya başlayan sesli siteleri susturabileceksiniz

Bu arada Apple'ın da otomatik videoların kendi kendine ses çıkarmasını engelleyecek bir işlev üzerinde çalıştığını söyleyelim Yakında çıkacak High Sierra masaüstü işletim sistemindeki Safari web tarayıcısı, otomatik çalan videoları kullanıcı isteyene kadar duraklatılmış halde bekletmeye izin veren bir işlev sunacak (kısacası otomatik çalan videoları başlatmayacak)

Cep telefonunuzu gerçek bir şehir rehberine dönüştüren Piri uygulamasını mercek altına aldık

Önceki HaberElon Musk'ın firmasından önemli adım! *

Evet, François Beaufort'un paylaşımına göre, Chrome geliştirme ekibi yakında web sitelerinin sesini kesmeye yönelik bir susturdüğmesi ekleyecek. Bu düğme sayesinde, hangi sitelerin otomatik olarak ses çalacağını kontrol etmek ve istemediğiniz siteleri sessize almak daha kolay olacak. Şu an Chrome'da sekmeleri susturabiliyoruz ancak bu ayarı kaybediyoruz, yeni özellik sayesinde ise ayarın sessiz kalmasını istediğiniz sürece devam ettirebileceksiniz.

Ayrıca, Apple'ın da otomatik videoların kendi kendine ses çıkarmasını engellemeye yönelik bir işlev üzerinde çalıştığını belirtmek gerekir. Yeni High Sierra masaüstü işletim sistemiyle birlikte Safari web tarayıcısı, otomatik çalan videoları kullanıcı izin verdikçe duraklatılmış halde bekletmeye olanak sağlayacak. Bu da otomatik ses çalma sorununu çözmek için önemli bir adım olacak.

Piri uygulamasını da mercek altına aldığınızı belirtmişsiniz. Cep telefonlarını gerçek bir şehir rehberine dönüştüren bu uygulamayı incelemek oldukça ilginç olabilir. Elon Musk'ın şirketinden önemli bir adım atılacağına dair haberleri ise heyecanla bekliyoruz.

Teknoloji alanındaki bu gelişmelerin kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyeceğini ve internet üzerinde daha konforlu bir gezinti imkanı sunacağını görmek memnuniyet verici. Umarız bu yeni özellikler ve işlevler, web deneyimimizi daha keyifli hale getirir.

Geri