CHP'den ön seçim kararı... O isim seçimlere katılmayacak: Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
101638240-ozel-1.jpg

Muhalefet 'erken seçim' demeye devam ediyor. CHP'nin adayı merak ediliyor. CHP lideri Özgür Özel ile görüştüğünü belirten gazeteci İsmail Küçükkaya canlı yayında CHP'nin adayının 'ön seçim' ile belirleneceğini bilgisini paylaştı.
Küçükkaya'nın CHP kaynaklarından aldığı özel kulis bilgileri şöyle:
'İMAMOĞLU'NA YÖNELİK BİR FIRTINA VAR'
'İMAMOĞLU'NA YÖNELİK BİR FIRTINA VAR'
"Diyorlar ki 'İmamoğlu'na yönelik bir fırtına var. Bunu önlememiz lazım.''
Biz seçimin 2025 yılında yapılmasını istiyoruz.' 3 ayrı kaynağa "'Siz şu kararı verdiniz mi' dedim. 'Ön seçim yapacak mısınız?" dedim. 'Evet' dediler...
Yine CHP'den başka bir isimle mesajlaştım. "Mansur bey ön seçime girmeyecek." diyor. benim edindiğim izlenim de öyle.
''Benim Özel'in A takımından görüştüğüm bir isim de diyor ki "Mansur bey ön seçime girmeyecek." Yani şimdi yapılırsa. Erken yapılırsa. Ama dün ne diyordu. Bunu şimdi uygun görmüyor. Ama 'gün ola harman ola' demişti ya.''
''Seçim ne zaman yapılacak. Seçim 2027 gibi yapılacak. O zaman için ben varım diyor. Kapıyı kapatmıyor.''
'BİR AN ÖNCE ADAYI AÇIKLAMAK İSTİYORUZ'
'BİR AN ÖNCE ADAYI AÇIKLAMAK İSTİYORUZ'
Çıkış ve çözüm yolu olarak Mutlaka İmamoğlu'nun da, Mansur Yavaş'ın da Özgür beyin de gönülden içinden olacağı bir yönteme ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Adayınız yoksa erken seçim talebiniz inandırıcı olmuyor. O yüzden bir an evvel adayı açıklamak istiyoruz" diyorlar.
Haber Kaynağı :12punto

CHP'nin ön seçim ile belirlenecek olan Cumhurbaşkanı adayının merak edildiği belirtiliyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın CHP kaynaklarından aldığı bilgilere göre, İmamoğlu'na yönelik bir fırtına olduğu ve bunun önlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Ancak CHP'den başka bir ismin ön seçime girmeyeceği de belirtiliyor.

Özellikle Özgür Özel'in de dahil olduğu bir yöntemle adayın belirlenmesi ve açıklanması gerektiği vurgulanıyor. Adayın belirlenmemesi durumunda erken seçim talebinin inandırıcı olmayacağı dile getiriliyor. Aday belirlenmesi için özellikle İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Özgür Özel gibi isimlerin içtenlikle katılacağı bir yönteme ulaşılması gerektiği ifade ediliyor.

Seçimin 2027 yılında yapılması gerektiği ve bu konuda CHP'nin hazır olduğu belirtiliyor. Ancak adayın belirlenmesi ve açıklanması sürecinin hızlandırılması gerektiği vurgulanıyor. Bu gelişmeler CHP'nin içinde ve seçim sürecinde ne gibi değişiklikler yaşanabileceğine dair önemli ipuçları sunmaktadır.

Geri