AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Choux au Craquelin nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.872
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Choux au Craquelin nedir?​

Bir Fransız tatlısı.. Profiterol tatlısı hamuru düşünün fakat üstünde çok lezzetli bir kurabiye katmanı olsun ve profiterolden daha büyük ve bol kremalı olsun.

Choux hamuru nasıl yapılır?​

Choux hamuru nasıl yapılır?
Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
- Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin.
- Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
- Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.

Pate a choux hamuru nedir?​

Pate a choux hamuru nedir?
Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır.

Profiterol neden Şişmez?​

Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır. Bunlara dikkat ederek hazırladığınızda homojen kıvamlı bir hamurunuz olacak. Hamurunuz hazır!

Paris Brest nasıl yapılır?​

Paris Brest nasıl yapılır?
Paris Brest Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pralin yapılışı: Fındıklar tavada kavrulur.
- Karamele dönünce fındık eklenir.
- Tamamen soğuyunca üzerine pişirme kağıdı kapatılır.
- Hamurun yapılışı: Süt, su, tereyağı, şeker ve tuz tencereye alınır.
- Hamur başka bir kaba aktarılır.

Pataşu nasıl yapılır?​

Pataşu nasıl yapılır?
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye margarini koyup biraz eritiyoruz.
- Üzerine su ve tuzu ekliyoruz.
- Margarin tamamen eridikten ve su kaynamaya başladıktan sonra üzerine unu ekliyoruz.
- Un iyice karışınca altını tekrar açıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz.

Patoş hamuru nasıl yapılır?​

Arabaşı hamuru nasıl yapılır?​

Arabaşı hamuru nasıl yapılır?
Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın. İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

Profiterol hamuru nasıl yapılır?​

Profiterol hamuru nasıl yapılır?
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.

Profiterol nasıl yapılır?​

Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin. Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun.

Profiterolün püf noktası nedir?​

Profiterolün püf noktası nedir?
Dikkat Edilmesi Gerekenler; Hamur iyice soğumadan yumurtalar kırılmayacak.Yumurtalar mutlaka teker teker kırılacak ve her yumurta çok iyi karışacak.Hamura metal kaşık değmeyecek ,fırının kapağı hamurlar pişerken hiç açılmayacak ,fırın hamurlar piştikten sonrada 10~15 dk açılmayacak,hamur krema ile birleştirildiğinde …

Yalancı profiterol nasıl yapılır?​

Yalancı profiterol nasıl yapılır?
Tencereye; 1 litre süt, yumurta sarıları, un, toz şeker ve nişasta koyulur, çırpma teli ile karıştırılır. Kaynayıp koyulaşan krema ocaktan alınır 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır. Kremaya temas edecek şekilde streçlenerek soğumaya bırakılır. 2 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile köpürtülür, buzdolabına alınır.

Paris Brest nerenin tatlısı?​

Bu tarif adından da anlaşılacağı üzere bir Fransız tarifi, ilk defa 1892 yılında dükkanı Paris-Brest arasında düzenlenen bisiklet yarışının parkuru üzerinde dükkanı olan bir fırıncı tarafından pişirilmiş.

Paris Breast nedir?​

Paris Breast nedir?
şekli tekerlek gibi yapilarak fırınlanmış ekler hamurunun arasina krema sürülüp üzerinde bol badem gezdirilen bir fransiz tatlisi.

Petifür pasta nedir?​

Petifür pasta nedir?
Petifür nedir sorusunu, en yalın hali ile küçük pasta olarak yanıtlamak mümkün. Fransızca “petit four” kelimesinin Türkçesi olan petifür sözcüğü aslında “küçük fırın” anlamına geliyor. Bu durumun temel sebebinin ise 18. ve 19. yıllara kadar uzandığını söylemek mümkün.
 
Choux au Craquelin, tatlı bir Fransız lezzetidir. Anlatımınıza göre, profiterol hamuru gibi düşünebileceğimiz bir hamurun üzerinde çok lezzetli bir kurabiye katmanı bulunur ve genellikle profiterolden daha büyük ve bol kremalı bir yapıya sahiptir. Bu lezzetli tatlı, çıtır çıtır kraker tabakasıyla da dikkat çeker.

Pate a choux (Pataşu Hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux hamuru, ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılmaktadır. Hamurun yapılışı da verdiğiniz tarife göre oldukça basit görünüyor.

Profiterol yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında yumurtaları tek tek ve hamur sıcakken ilave etmek önemlidir. Aksi takdirde hamurunuz istenilen kıvamda olmayabilir ve sönebilir. Bu nedenle adımları doğru şekilde takip ederek homojen bir hamur elde edebilirsiniz.

Paris Brest tarifinizde pralin yapımı ve hamurun yapılışına dair ayrıntılı bilgiler verilmiş. Paris Brest, adından da anlaşılacağı üzere bir Fransız tatlısıdır ve ilk defa 1892 yılında dükkanı Paris-Brest arasında düzenlenen bisiklet yarışının parkuru üzerinde dükkanı olan bir fırıncı tarafından pişirilmiştir.

Yalancı profiterol tarifinizde ise süt, yumurta sarıları, un, toz şeker, nişasta gibi malzemelerle krema hazırlanıp krem şanti ile süslenmesi yer almaktadır. Bu pratik tarif ile profiterol benzeri bir lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz.

Petifür pasta, küçük pasta anlamına gelir ve Fransızca "petit four" kelimesinin Türkçesi olarak geçer. Genellikle küçük boyutlarda olan ve çeşitli şekillerde süslenmiş olan petifür pastaları, şık ve hafif tatlı seçenekleridir.

Profiterol hamuru nasıl yapılır sorusuna verdiğiniz tarifle, su, tereyağı, un, yumurta gibi malzemelerle hamurun hazırlanması anlatılmıştır. Bu adımları takip ederek evinizde lezzetli profiteroller hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst