Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Chopstick ne zaman icat edildi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Chopstick ne zaman icat edildi?​

Çin yemek çubuğu tarihi İlk olarak M.Ö. 200 yıllarında ortaya çıkan Çin çubukları, Çincede “Kuaizi” denmektedir. Çin yemek çubuğu, bu kültürde yemeğe saygı gösterilmesi amacıyla kullanılır. Yani bu çubuklar, kültürün bir parçasıdır.
Japonlar neden çatal kullanmaz?
Halkın elinde metal kalmadığı içindir ki bambu ağaçları ve tahtaları kullanarak ihtiyaç duydukları araç gereçleri ve yemek çubuklarını yapmak zorunda kalmışlardır.

Chopstick kimin?​

Birçok insan yemek çubuklarının eski Çin’de icat edildiğini düşünür, ancak tam olarak nerede icat edildikleri belli değildir. Bugün, Çin’de ve ona yakın ülkelerde; Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve diğerlerinde, bu çubuklar kullanılır.
Yemek çubuğu hangi ağaçtan yapılır?
Şirket başkanı daha önceleri ağaçtan yapılan yemek çubuklarını müşterilerine verdiklerini, ancak bu amaçla kesilen ağaç sayısına bakıldığında bunun büyük bir çevre sorunu yarattığını görmeleri üzerine artık bambudan yapılmış çubuklar kullanmaya başladıklarını açıkladı.
Kuru dut ve ceviz ağacından yaptığı çatal çubukla evlerin bahçelerinde yeraltı su kaynaklarını arayan, Duk, bu yöntemle şu ana kadar 35 vatandaşa ait tarla ve bahçenin suya kavuşmasına yardımcı olduğunu söyledi. İlkel yöntemlerle yapılan bu çalışma, yurttaşları da şaşırttı.
Chopstick ilk kim kullandı?
Çin, Japonya ve Kore yemek çubuklarını kullanan en popüler ülkeler arasında yer alıyor. Eski zamanlarda ağaçlardan ve bambudan yapılan yemek çubuklarının kökeni Çin’e dayanıyor. M.S. 500’de ise Japonya ve Kore’de yaygınlaşıyor.

Çatal neden icat edildi?​

Çatal ilk kez olarak 11. yüzyılda, İtalya’da meyve yemek için kullanıldı. 1450’li yıllardan itibaren de, et yemeklerinde kullanılmaya başlandı. Avrupa’da çatalın kullanılıp yaygınlaşması 16. yüzyıldan sonra olmuştur.
 
Geri
Üst