Cheseecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cheseecake Tanımı İçin Materyaller
2 paket petibör büskivi
125 gram tereyağ
Chesecake için;
500 gram quark yoksa labne
275 gram krem peynir
1 su bardağı şeker
1 paket krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
En üstüne çilekli sos için;
1 kase çilek
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle petibör büskivileri roborttan çekiyoruz ve erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, 12 adet küçük kalıplara hisse ediyoruz.
Chesecake için; quark, krem peynir, krema ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Daha sonra un, nişasta ve vanilyayı da katıyoruz, yeterlice yediriyoruz en son teker teker yumurtalarını katıp karıştırıyoruz kalıplara eşit halde döküyoruz..
Evvelce ısıttığımız 160-170 derecelik fırına alt tabana ısıya sağlam bir kapta su koyarak cheseecakekimizi koyuyoruz, 1 saat pişme mühleti oluyor denetim ederek fırından alıyoruz..
En üstüne çilekli sos için çilekleri küçük bir tencereye alıyoruz, üzerine nişasta ve şekerini koyup çok az da su ekleyip pişiriyoruz..
En son bilendir den geçiriyoruz fırından çıkarttığımız cheseecake biraz soğuduktan sonra sosunu döküp bir gece dolapta bekletiyoruz. Yapanlara afiyet olsun..
Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst