Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Pasta tabanı için:
1 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
60 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
200 gram un
Kreması için:
2 paket labne peyniri yahut (schmand)
500 gram süzme yoğurt yahut kuark
100 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
100 gram şeker
2 paket vanilya şekeri
1/2 (yarım) limonun rendesi
1 paket vanilyalı puding tozu
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süt
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pasta tabanı:İlk olarak pasta tabanını hazırlıyoruz. Un, yumurta, tereyağı, şekeri ve vanilya şekerini bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Buzdolabında yaklaşık 20 dakika dakika bekletiyoruz.
Hamuru yuvarlak bir halde açıp, kek kalıbına yayıyoruz.
Çatal yardımıyla heryerini deliyoruz.
Kreması için:Kreması için üstteki bütün gereçleri bir kaba alıp, pürüzsüz biçimde çırpıp, tabanın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
İsteğe nazaran vişne sosuyla servis edebilirsiniz
1. Püf noktası: Cheesecake’i fırına koyduktan sonra, fırının altına biraz su püskürtün ve süratlice kapağını kapatın. Bu yol üzerinin çok çatlamasını engelliyor.2. Püf noktası: Kenarları yanmaması için, alüminyum folyo ile sarın.
3. Püf noktası: Piştikten sonra yarı açık fırında soğumaya bırakın.
4. Püf noktası: Gereçlerin hepsi oda sıcaklığında olması lazım. Afiyet olsun.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pasta tabanı için:
1 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
60 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
200 gram un
Kreması için:
2 paket labne peyniri yahut (schmand)
500 gram süzme yoğurt yahut kuark
100 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
100 gram şeker
2 paket vanilya şekeri
1/2 (yarım) limonun rendesi
1 paket vanilyalı puding tozu
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süt
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pasta tabanı:İlk olarak pasta tabanını hazırlıyoruz. Un, yumurta, tereyağı, şekeri ve vanilya şekerini bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Buzdolabında yaklaşık 20 dakika dakika bekletiyoruz.
Hamuru yuvarlak bir halde açıp, kek kalıbına yayıyoruz.
Çatal yardımıyla heryerini deliyoruz.
Kreması için:Kreması için üstteki bütün gereçleri bir kaba alıp, pürüzsüz biçimde çırpıp, tabanın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
İsteğe nazaran vişne sosuyla servis edebilirsiniz
1. Püf noktası: Cheesecake’i fırına koyduktan sonra, fırının altına biraz su püskürtün ve süratlice kapağını kapatın. Bu yol üzerinin çok çatlamasını engelliyor.2. Püf noktası: Kenarları yanmaması için, alüminyum folyo ile sarın.
3. Püf noktası: Piştikten sonra yarı açık fırında soğumaya bırakın.
4. Püf noktası: Gereçlerin hepsi oda sıcaklığında olması lazım. Afiyet olsun.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı