AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cheesecake ustu catladi ne yapabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
57.906
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cheesecake üstü çatladı ne yapabilirim?​

Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir. Bu sebeple küçük bir bıçak yardımı ile fırından çıkardığınız tatlınızın kenarlarındaki yağlı kağıttan biraz kurtararak çatlamayı minimuma düşürebilirsiniz.

Cheesecake çatlarsa nasıl kurtarılır?​

Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecakein kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir.

Cheesecake ömrü ne kadar?​

Cheesecake ömrü ne kadar?
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.

Cheesecake kaç yumurta konur?​

Cheesecake (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram labne.
- 400 gram (2 adet) krema.
- 2 büyük ya da 4 küçük yumurta.
- Yarım su bardağı şeker.
- 2 paket vanilya.
- 2 yemek kaşığı nişasta.
- 2 yemek kaşığı tepeleme un.
- 1 limon kabuğu rendesi.

Cheesecake neden dağılır?​

Cheesecake’iniz piştikten sonra kalıptan çıkarırken de dikkatli olmalısınız. Soğumadan kalıptan çıkarmaya kalktığınız takdirde cheesecake dağılır.

Cheesecake sosu ne zaman dökülür?​

Cheesecake sosu ne zaman dökülür?
Sosu için toz şeker, nişasta suyla karıştırılır. Daha sonra frambuaz ya da vişne eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişen sos ılınınca soğuk cheese cake’in üzerine dökülür.
Cheesecake dolapta ne kadar beklemeli?​
Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.
San Sebastian cheesecake buzlukta saklanır mı?​
Kökeni İspanya olan San Sebastian Ceheescake, damaklarda bıraktığı farklı lezzeti sayesinde ülkemizin en sevilen tatları arasına girmeyi başarmıştır. Fazlaca rağbet görmesinden ötürü maharetli ustaların elinden çıkan bu lezzet uygun koşullarda dondurularak istenildiği vakit kişilere temin edilmektedir.

Cheesecake neden dagilir?​

Cheesecake neden dagilir?

Cheesecake sosu nasil dokulur?​

Cheesecake hemen yenir mi?​

Cheesecake piştikten sonra birazcık soğumasını bekle sonra istüne fındıklar ve karamel sosunu dök. Ve sakın dayanamayıp bizim gibi hemen yeme… Sakin ol bekle iyice soğusun, hatta dolapta birazcık da beklesin öyle ye…
 
Cheesecake üstü çatlarsa endişelenmeyin, çünkü bu oldukça yaygın bir sorundur ve düzeltilmesi mümkündür. Cheesecake'inizi fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip, kenarlarını bıçakla keserek çatlamayı minimuma indirebilirsiniz. Ayrıca, cheesecake'inizi servis tabağına aktardıktan sonra buzdolabında en az 8 saat dinlendirerek tadının ve dokusunun daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Cheesecake'in ömrü konusunda ise, buzdolabında tazeliğini en az 3 gün boyunca koruyacağını unutmayın. Dolapta beklemesine izin vererek, lezzetini ve kıvamını muhafaza edebilirsiniz.

Cheesecake tarifinde genellikle 2 büyük veya 4 küçük yumurta kullanılır. Diğer malzemelerle birlikte bu yumurtalar, cheesecake'in kıvamını ve lezzetini belirleyen önemli bir bileşendir.

Cheesecake sosu ise genellikle cheesecake'in üzerine dökülmeden önce hazırlanır ve soğuduktan sonra tatlınızın üstüne dökülür. Cheesecake'inizi buzdolabında en az 6-8 saat bekletip soğuttuktan sonra sosu dökebilirsiniz.

Son olarak, cheesecake'i hemen yemek yerine biraz soğumasını ve buzdolabında dinlenmesini beklemek daha iyi bir sonuç verecektir. Cheesecake'in tadını tam olarak alabilmek için bekleyip, isteğe göre fındık veya karamel sosuyla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst