AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cheesecake nasil catlamaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cheesecake nasıl çatlamaz?​

Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecakein kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.

Cheesecake neden kelepçeli kalıpta yapılır?​

Bu işlem malzemelerin kolay karışmasını sağlayacak ve böylece karışımı gereğinden fazla çırpmanıza engel olacak. Kelepçeli kalıp kullanın. Böylece cheesecake’i kalıptan çıkarmakta zorlanmazsınız.
Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin. (pişme saatini net veremiyorum çünkü her fırının pişirme işlemi farklı) Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir.
Cheesecake fırında hangi ayarda pişer?
Cheesecake için kelepçeli kalıp şart mı?
Kelepçeli kalıp yerine normal bir tepsi kullandığınızda cheesecake’inizi çıkarıp servis etmekte zorlanabilirsiniz. Kalıbın kenarlarını ve tabanını da alüminyum folyoyla ya da yağlı kağıtla kaplarsanız, hem kekinizin yanmasını önlemiş hem de çıkarırken işinizi kolaylaştırmış olursunuz.

Cheesecake fırından ne zaman çıkarılır?​

Dağılmadan çıkarmanın en kolay yolu cheesecake’i önce 1 saat kapağı aralık fırında soğutmak ardından çıkarıp bir bıçağı kalıbın kenarlarında dolaştırarak yapışmasının önüne geçmektir. Bundan sonra cheesecake’inizi fırından çıkarıp oda sıcaklığına ulaşmasını beklemelisiniz.

Cheesecake pişerken fırına su konur mu?​

Cheesecake’i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Pişmiş cheesecake’in kenarları altın sarısı ve katı, ortası ise hafif yumuşak olur. Hafif sulu bir görüntüde olması sorun yaratmaz, çünkü cheesecake soğudukça suyunu çeker ve katılaşır.

– Cheesecake kelime anlamı itibariyle peynirli kek demektir. Temel maddesi tuzlu bir besin olan peynirdir. Farklı soslar ve malzemeler ile içeriği ve görseli değiştirilebilir. Bilinirliğini son yıllarda değişen ve gelişen kafe kültürü ile arttırmış olsa da aslında tatlı dünya mutfağı için yeni bir lezzet değildir.
Cheesecake neden?
Cheesecake Tarihi Yapılan araştırmalarda, cheesecake’in Eski Yunan döneminde yapılan ilk olimpiyat düzenlemelerinde atletlere verildiği, daha sonra Romalılar tarafından Avrupa’ya taşındığına inanılmaktadır. Avrupalı göçmenler sayesinde de bu lezzet Amerika kıtasına da taşınmıştır.
Cheesecake için hangi bisküvi?
Kusursuz kıvam pişirme için su banyosunda pişirmeyi ihmal etmeyin. Orijinal Cheesecake tariflerinde taban için kullanılan bisküvi Graham Krakerlerin ‘den yapılır.

Cheesecake piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?​

Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake’in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın. Soğutun.

San Sebastian cheesecake Borcamda olur mu?​

Biliyorum biraz geç kaldım San Sebastian cheesecake yapımına ama size harika bir haberim var; artık herkes evinde borcam kullanarak nefis bir cheesecake yapabilecek.
 
Geri
Üst