AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cheesecake dolapta ne kadar dayanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.925
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cheesecake dolapta ne kadar dayanır?​

Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.

Soğuk Cheesecake nasıl yapılır?​

Soğuk Cheesecake nasıl yapılır?
Frambuazlı Soğuk Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Tabanı için soğuk tereyağı, un, toz şeker ve vanilya esansını kum gibi oluncaya kadar mutfak robotunda karıştırın.
- Kreması için kremayı mikserin yüksek devrinde iyice kabarana kadar çırpın.
- Cheesecake’inizi dondurucuya yerleştirip en az bir saat bekletin.

Cheese cake nasıl yapılır?​

Cheese cake nasıl yapılır?
Cheesecake kreması için; 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın. Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.

Vişneli Cheesecake nasıl yapılıyor?​

Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin ve bisküvilerinizi erimiş tereyağıyla karıştırın.
- Kalıbınızın altına yağlı kağıdı yerleştirin.
- Kek için labne ve şekerinizi çırpın.
- Kalıbı dolaptan çıkararak etrafına alüminyum folyo sarın.

Cheese cake içinde ne var?​

Cheese cake içinde ne var?
Kreması İçin:
- 5paketlabne peyniri(900 gram)
- 1su bardağıtoz şeker(200 gram)
- 1su bardağısüzme yoğurt(240 gram)
- 3adetyumurta.
- 1yemek kaşığılimon suyu.
- 1yemek kaşığımısır nişastası

Cheesecake hangi malzemeler kullanılır?​

Cheesecake hangi malzemeler kullanılır?
MALZEMELER
- Labne peyniri (1 paket) (200 gram)
- Yoğurt (1 su bardağı)
- Yumurta (2 adet)
- Un (2 yemek kaşığı)
- Limon kabuğu rendesi (1 adet)
- Vanilya (1 çay kaşığı)
- Toz şeker (1 su bardağı)
Donuk Cheesecake nasıl yenir?​
Servis Önerisi: Oda sıcaklığında 1 saat çözüldükten sonra tüketilmeye hazırdır. Dondurulmuş gıda alırken; satın aldığınız dondurulmuş ürünleri çözülmeden en kısa sürede derin dondurucuya koyarak saklayın. Ürünün çözülerek, tekrar donduğunun bir göstergesi olan karlı veya buzlu ürünleri satın almayın.

Ekler derin dondurucuya konur mu?​

Ekler derin dondurucuya konur mu?
Her tür yaş pastayı ağzı kapaklı bir kapta derin dondurucuya atabilirsiniz. Çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra aynı ilk koyduğunuz zamanki kadar taze ve yumuşak oluyor. Ben yaş pasta ve ekler koydum. Sonuç oldukça başarılıydı.

Cheesecake buzdolabına konur mu?​

Cheesecake buzdolabına konur mu?
Soğutmadan kalıptan çıkarmayın. Soğutun. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.

Ciz Kek dondurucuda nasıl saklanır?​

Derin Dondurucunuzda Yer Açın Pasta ve kek gibi ürünleri dondurarak aylarca derin dondurucu içinde saklayabilirsiniz. Pişirilip soğutulduktan sonra donan bu tür yiyecekler çözüldükten sonra fırından çıkmış gibi taze ve lezzetli olma özelliğini sürdürür.

Cheesecake Nerede bekletilir?​

Cheesecake Nerede bekletilir?
Dondurulmuş pasta ve tatlı ürünleri -40 derecede şoklanarak -18 derecedeki depolarda saklanır.

Cheesecake soğuk mu yenir sıcak mı?​

Cheesecake soğuk mu yenir sıcak mı?
Cheesecake piştikten sonra birazcık soğumasını bekle sonra istüne fındıklar ve karamel sosunu dök. Ve sakın dayanamayıp bizim gibi hemen yeme… Sakin ol bekle iyice soğusun, hatta dolapta birazcık da beklesin öyle ye…

Kekin Bayatlamaması için ne yapmalı?​

Zamanında tüketilemeyecek durumdaki kekinizi, daha uzun süre taze tutmak için dilimleyip kilitli buzdolabı poşetine koyun ve kapatmadan önce içine bir parça esmer şeker koyun. Kekin daha uzun süre bozulmadan durduğunu göreceksiniz.

San Sebastian dolapta nasıl saklanır?​

San Sebastian dolapta nasıl saklanır?
210 derecede 24 – 25 dakika üstü kızarıp içi salladığınızda hareket edecek kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. San Sebastian Cheesecake ‘i oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında dinlendirin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın. Minimum 4-5 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
 
Cheesecake, dolapta en az 8 saat soğuduktan sonra tazeliğini 3 gün boyunca korur. Cheesecake yapımı için genelde labne peyniri, toz şeker, yumurta gibi malzemeler kullanılır. Üzerine farklı meyveler veya soslar eklenerek çeşitli lezzetler elde edilebilir. Cheesecake'in dondurulmuş versiyonu da oldukça yaygındır ve bu durumda oda sıcaklığında çözülmesi önerilir.

Vişneli Cheesecake yaparken bisküvilerin erimiş tereyağıyla karıştırılması ve kek için labne peynir ve şekerin çırpılması gibi adımlar uygulanır. Donuk Cheesecake'in servis önerisi ise oda sıcaklığında 1 saat çözüldükten sonra tüketilmeye hazır hale getirilmesidir.

Cheesecake'in buzdolabında muhafaza edilmesi önerilir. Soğuduktan sonra en az 6-8 saat buzdolabında bekletilmesi önerilir; böylece cheesecake kıvamını alabilir ve tadı daha da güzelleşebilir. Kek, pasta gibi ürünlerin derin dondurucuda saklanması da mümkündür. Kekin bayatlamaması için dilimlenerek kilitli buzdolabı poşetine konulması ve içine bir parça esmer şeker konulması önerilir.

San Sebastian Cheesecake'in piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilmesi ve ardından buzdolabında minimum 4-5 saat dinlendirilerek servis edilmesi tavsiye edilir. Bu şekilde cheesecake'in en iyi kıvamına ve lezzetine ulaşması mümkün olacaktır.
 
Geri
Üst