Cheesecake (Çubukta) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
125 gram tereyağı
250 gram un
125 gram şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
500 gram süt
2 paket vanilyalı puding
130 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
600 gram süzme yoğurt
Süslemek için
İstediğiniz çeşit çikolata
Benmari tarzı eritilmiş çikolata çeşitleri
Lotus,nutella, beyaz çikolata vs.
Cheesecake (Çubukta) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını, unu ,şekeri ,yumurtayı, kabartma tozunu ve vanilyayı kurabiye hamuru kıvamı alana kadar yoğurun.
Daha sonra üçte birini ayırıp geriye kalanı 26 cmlik kalıbın tabanına yayın.
Kalıbın kenarını yağlayın ve geriye kalan hamuru kenarına düzgün bi formda yayın.
Kremayı yaparken evvel sütü ve pudingi pişirin.
Soğuduktan sonra içine pudra şekerini, limon suyunu ve süzme yoğurdu ekleyip güzelce çırpın.
Hazırlamış olduğunuz kalıbın içine tüm malzemeyi boşaltın.
170 derece fırında 1 saat pişirin.
Fırından çıkarmadan kapağı aralık formda fırında soğuyana kadar bekletin.
1 gece buzdolabında bekletip sonraki gün dilimleyin her bir dilimin üzerine farklı farklı çikolatayı benmari yordamı eritip süsleyebilirsiniz.
Ben Nutella ,lotus vs. kullandım. Şimdi çikolata donmamışken üzerine bisküvi fıstık hindistan cevizi ve çikolata koydum. Daha sonra 10 dakika daha buzdolabında dondurdum. Çıkarıp dileyene istediği çeşitte servis yaptım .
Cheesecake (Çubukta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
125 gram tereyağı
250 gram un
125 gram şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
500 gram süt
2 paket vanilyalı puding
130 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
600 gram süzme yoğurt
Süslemek için
İstediğiniz çeşit çikolata
Benmari tarzı eritilmiş çikolata çeşitleri
Lotus,nutella, beyaz çikolata vs.
Cheesecake (Çubukta) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını, unu ,şekeri ,yumurtayı, kabartma tozunu ve vanilyayı kurabiye hamuru kıvamı alana kadar yoğurun.
Daha sonra üçte birini ayırıp geriye kalanı 26 cmlik kalıbın tabanına yayın.
Kalıbın kenarını yağlayın ve geriye kalan hamuru kenarına düzgün bi formda yayın.
Kremayı yaparken evvel sütü ve pudingi pişirin.
Soğuduktan sonra içine pudra şekerini, limon suyunu ve süzme yoğurdu ekleyip güzelce çırpın.
Hazırlamış olduğunuz kalıbın içine tüm malzemeyi boşaltın.
170 derece fırında 1 saat pişirin.
Fırından çıkarmadan kapağı aralık formda fırında soğuyana kadar bekletin.
1 gece buzdolabında bekletip sonraki gün dilimleyin her bir dilimin üzerine farklı farklı çikolatayı benmari yordamı eritip süsleyebilirsiniz.
Ben Nutella ,lotus vs. kullandım. Şimdi çikolata donmamışken üzerine bisküvi fıstık hindistan cevizi ve çikolata koydum. Daha sonra 10 dakika daha buzdolabında dondurdum. Çıkarıp dileyene istediği çeşitte servis yaptım .
Cheesecake (Çubukta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı