- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 205.412
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Chateaubriand neresi?
Fransız mutfağının en bilinen lezzetlerinden olan Şatobirya, (Chateaubriand) ana malzemesi olan bonfile hayvanın sırt kısmının altında yer alan ortalama 1,5-2 kilo civarı çıkan bir et parçasıdır.Chateaubriand nasıl yapılır?
Dana filetoyu ızgara tavada bütün olarak kızartıp, mühürleyin. Etin her tarafı kızarınca fırın kabına yerleştirin ve 220 -240 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sotelenmiş patates için ise, soğanı piyazlık, patatesi de elma dilim şeklinde doğrayıp, zeytin yağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.Atala hangi akim?
Bitiremediği Yerli destanının bir bölümünü Atala (1801) adıyla yayımladı. Hemen başarı kazanan yapıt, klasik pastoral anlatının yalınlığı ile romantizmin daha tedirgin güzellik anlayışını birleştiriyordu.
Şatobiryan türkçe ne demek?
Şatobriyan kelimesi Türkçe’de “bir tür biftek” anlamına gelir. Fransızca chateaubriand “bir tür biftek” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük François-René de Chateaubriand “Fransız yazar ve diplomat (1768-1843)” özel adından türetilmiş olabilir; ancak bu kesin değildir.Bernez sos nasıl yapılır?
Yuvarlak ayrı bir sos kabın içine yumurta sarısını, limon suyunu ve soğuttuğunuz 1 kaşık şarap sıvısını da ekleyerek çırpın. Ardından sos kabını benmari yaparak sos koyulaşana kadar pişirim. Taze çekilmiş karabiber, tuz, tatlı toz kırmızı biber ve doğranmış taze tarhun ekleyerek sosu tamamlayın.Şatobiryan nasıl yapılır?
Kasaptan bütün olarak satın aldığınız 400 gr bonfileyi tuz, karabiber ve zeytinyağıyla marine edip oda sıcaklığında beklemeye bırakın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Tavada mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Krema tuz ve karabiber ekleyip yüksek ateşte 2-3 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın.