AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cezaevine goruse kimler girebilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.765
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cezaevine görüşe kimler girebilir?​

Madde 9 — Hükümlü ve tutuklular; eşi, anne, babası, büyükanne ve büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyükanne ve büyük …

Cezaevi infaz kurumu hangi kanuna tabidir?​

Cezaevi infaz kurumu hangi kanuna tabidir?
MADDE 12 – (1) Kadın kapalı ceza infaz kurumları, kadın hükümlülerin hapis cezalarının infaz edildiği 5275 sayılı Kanunun 8 ve 9 uncu, Tüzüğün 10 ve 11 inci maddelerine göre kurulmuş kurumlardır.

Açık görüşe kimler girebilir 2021?​

Açık görüşe kimler girebilir 2021?
Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüşebilmesi için aşı şemasını tamamlamış veya son 180 gün içerisinde geçirilmiş COVID-19 hastalığı olması, bu özelliklere sahip olmayan 12 yaş üzeri ziyaretçilerin son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucu istenilecektir.

CTE hangi kanuna bağlıdır?​

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığına bağlı ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlüklerinden sorumlu devlet kurumudur.

İnfaz hakimliği kararına karşı hangi Kanun yoluna gidilir?​

İnfaz hakimliği kararına karşı hangi Kanun yoluna gidilir?
İnfaz hâkiminin kararlarına karşı şikâyetçi veya ilgili Cumhuriyet savcısı tarafından, tebliğden itibaren yedi gün içinde Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir. Kanunlarda infaz hâkiminin onayına tabi olduğu belirtilen hususlarda da bu hüküm uygulanır.

Açık görüşe kaç kişi girebilir?​

Açık görüşe kaç kişi girebilir?
Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların açık görüşünün en fazla yetişkin iki yakını ve ek olarak çocukları ile yapılmasına izin verilecek. Yenilenen Kovid-19 tedbirleri kapsamında görüş yapacak tutuklu ve hükümlü ile görüşe gelecek yakınlarının belirlenen kurallara uyması kaydıyla görüşe izin verilecek.
Cezaevinde arama nasıl yapılır?​
✸ Hükümlü ve tutuklular görüþebilecekleri yakınlarından bir veya birden fazla kişi ile bir kez ve bir telefon numarası ile bağlantı kurarak kesintisiz görüşme yapabilir. Herhangi bir nedenle görüşme gerçekleşmemişse daha önceden bildirilen numaralardan bir diğeri ile görüşebilir.

Mahkum parası ne kadar?​

Mahkum parası ne kadar?
Pandemi sürecinde yoksul ve muhtaç vatandaşlara dağıtılan sosyal destek ödemelerinden eşi cezaevine girmiş olan mahkum eşleri de yararlanabiliyorlar. Başvuruların e-devlet üzerinden yapılması gerekiyor. Başvurusu kabul edilen kişilere 1100 TL 3. faz pandemi ödemeleri yapılmaya devam ediyor.

Cezaevi telefon görüşmesi kimlere verilir?​

Cezaevi telefon görüşmesi kimlere verilir?
Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik’in 74. Maddesinin 1. Fıkrasına göre kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.

Cezaevine telefon numarası vermek için ne gerekli?​

Cezaevi telefon görüşmesi için gerekli evraklar, genel olarak şunlardır:
- Bildirilen telefon numarasının son dönemine ait telefon faturası
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- İkametgah.
- Cep telefonları için fatura ya da abonelik sözleşmesi.

Cezaevi kapalı görüş kaç kişi girebilir 2022?​

Cezaevi kapalı görüş kaç kişi girebilir 2022?
Tutuklu / Hükümlü cezaevine girdikten sonra 60 gün içerisinde bildirdiği üç kişi ile kapalı ve açık görüş haftalarında görüş yapma hakkına sahiptir.istek yaptığı üç kişi için doldurulan formu eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir aksi takdirde formdaki isim yanlışlıklarından dolayı bildirdiği kişiler ile …

Cezaevi görüş izni dilekçesi nereye verilir?​

Cezaevi görüş izni dilekçesi nereye verilir?
Yakınınız tutuklandıktan sonra cezaevinin bulunduğu ilin savcılığı aracılığıyla izin almak suretiyle görüş yapılabilir. Savcılık yeni tutuklanma durumunda 1. Derece yakınına görüş izni verebilir. Bunun için adliyeye 10.00 dan önce gitmek gerekir.
 
Cezaevine kimlerin görüşe girebileceği konusunda yapılan düzenlemeler ve kurallar net bir şekilde belirtilmiştir. Hükümlü ve tutuklulara; eşi, anne, babası, büyükanne, büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başka bir ilişkiden olma çocuğu ile görüş hakkı tanınmaktadır.

Açık görüşe ise 2021 yılında 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin aşı şemasını tamamlamış olması veya son 180 gün içerisinde COVID-19 hastalığı geçirmiş olmaları gerekmektedir. Bu şartlara sahip olmayan ziyaretçilerden 12 yaş üzeri olanların son 48 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri talep edilmektedir.

Cezaevi infaz kurumlarının hangi kanuna tabi olduğu konusunda ise kadın kapalı ceza infaz kurumlarının, kadın hükümlülerin cezalarının infazının yapıldığı 5275 sayılı Kanunun belirli maddelerine göre kurulduğu belirtilmektedir.

CEza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün hangi kanuna bağlı olduğu sorusuna ise bu kurumun Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinden sorumlu bir devlet kurumu olduğu bilgisi verilmiştir.

Ayrıca, infaz hakimliği kararlarına karşı ne şekilde itiraz edileceği de Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre yapılabileceği açıklanmıştır. Bu süreçte infaz hâkiminin onayına tabi olan hususlarda da aynı itiraz yolunun uygulanacağı belirtilmiştir.

Cezaevlerindeki açık görüşlerde en fazla yetişkin iki yakının ve çocukların görüşmesine izin verildiği, yine belirli kurallara uyulması kaydıyla görüşlerin gerçekleşebileceği ifade edilmiştir.

Cezaevlerinde yapılan telefon görüşmelerine ilişkin verilecek izinlerin de belirli kurallara bağlı olduğu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'e göre belirli kan ve kayın hısımlarına verilebileceği belirtilmiştir.

Son olarak, cezaevlerinde kapalı ve açık görüşler için geçerli olan kişi sayılarının ve izinlerin nasıl alınacağının detaylarına da yer verilmiştir. Bu bilgiler ışığında, cezaevine girilen kişilerin belirli süreler içerisinde bildirdikleri yakınlarıyla görüşme hakkına sahip oldukları, ancak belirli kurallara uyulması gerektiği vurgulanmıştır.
 
Geri
Üst