AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cezaevi ogretmeni ne kadar maas aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Cezaevi öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Adalet Bakanlığı cezaevi öğretmeni maaşı, yaklaşık 6 bin liradır. Cezaevi öğretmenleri, ayrıca ek ders ücreti alabilir. Adalet Bakanlığı veteriner, mühendis ve fizyoterapist maaşı ise, yaklaşık 7 bin liradır.

Cezaevi öğretmen alımı nasıl oluyor?​

Cezaevi öğretmen alımı nasıl oluyor?
Başvurular 18.01.2021- 29.01.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılarak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak bizzat gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Cezaevi öğretmenliğine kimler başvurabilir?​

Cezaevi öğretmenliğine kimler başvurabilir?
Adaylarda Türk vatandaşı olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmaması, güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, görevini sürekli yapmasına engel bir durumunun olmaması ve ilgili yüksek öğretim kurumundan mezuniyetini belgeler diploma sahibi olması şartları aranacak.

Adliyede öğretmen ne iş yapar?​

Cezaevine tutuklanarak veya başka cezaevinden sevk gelen hükümlü/tutuklularla ilk görüşme yapar eğitim düzeylerini kaydeder. Okuma-yazma bilmeyen mahkumlara kurs açar,onlara ders verir.2.Kademe ilkokulu bitirme kursları açar,diploma verir. Kurum kütüphanesini işletmesinden sorumludur.

Cezaevi öğretmenliği nasıl?​

Cezaevi öğretmenliği nasıl?
Cezaevi öğretmeni Adalet Bakanlığına bağlı bir kadrodur. Milli Eğitim Bakanlığı ile hiç bir bağı bulunmamaktadır. Özlük hakları ve sosyal hakları eğitim-öğretim hizmetleri sınıfına tabidir. Günde sekiz saat çalışma zorunluluğu vardır.Hafta sonları tatildir.Ek ders ücretini haftalık 22 saat üzerinden ve %25 fazla alır.

Cezaevi tipleri neye göre belirleniyor?​

Cezaevi tipleri neye göre belirleniyor?
Çocuk tutuklular hüküm aldıkları zaman yani suçları sabit görüldüğünde çocuk eğitim evlerine nakledilirler. Kapalı cezaevleri, kapasitelerine, tesislerine ve mimari yapılarına göre A tipi, B tipi, C tipi, E tipi, F tipi, L tipi, T tipi, S tipi R tipi ve Yüksek Güvenlikli olarak sınıflandırılmaktadır.
Adalet Bakanlığı öğretmen Alımı Nasıl Başvurulur?​
Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr/) adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır.

Adalet Bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?​

Adalet Bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?
Öncelikle Adalet Öğretmeni olmak için Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler ve Hukuk Fakültesi bölümleri’nin birinden mezun olmak gerekiyor. Daha sonra pedagojik formasyon almanız şarttır. Bu doğrultusunda ortaokul düzeyinde tüm kurumlarda Adalet Öğretmeni olarak görev yapabilirsiniz.

CTE nasıl olunur?​

CTE nasıl olunur?
İnfaz ve koruma memuru olmak istiyorsanız, özel olarak herhangi bir bölümden mezun olmanıza gerek yoktur. Lise veya dengi bir okuldan mezun olmanız yeterlidir. KPSS’den en az 70 puan alan herkes, bu kadroya başvuru yapabilmektedir. Bunun haricinde kurumlar arası geçişle de infaz ve koruma memuru olabilirsiniz.

Gardiyan ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
İnfaz ve Koruma Memuru | 4.630 | 6.940

E tipi F tipi ne demek?​

E tipi F tipi ne demek?
F-tipi cezaevleri yüksek güvenlikli cezaevleri olarak tasarlanmalarının yanında geleneksel olarak daha önce koğuş sistemi üzerine inşa edilmiş E-tipi ve Özel Tip cezaevlerinin karşıtını oluşturur.

Cezaevi öğretmenlerinin maaşı Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak çalıştıkları için yaklaşık 6.000 TL civarındadır. Bu maaşın yanı sıra cezaevi öğretmenleri, ek ders ücreti de alabilirler. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı'nda veteriner, mühendis ve fizyoterapist gibi diğer kadrolarda çalışanların maaşı ise yaklaşık 7.000 TL civarındadır.

Cezaevi öğretmenliği başvuruları genellikle Adalet Bakanlığı'nın belirlediği tarihler arasında gerçekleştirilir. Başvurular genellikle e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapılır ve şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmez.

Cezaevi öğretmenliği başvurusu için adaylardan genellikle Türk vatandaşı olmaları, erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmaması, güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, görevini sürekli yapmasına engel bir durumunun olmaması ve ilgili yüksek öğretim kurumundan mezuniyetini belgeleyen diploma sahibi olması gibi şartlar aranmaktadır.

Cezaevi öğretmenleri genellikle cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü mahkumlarla çalışırlar. Eğitim seviyelerini belirler, okuma-yazma bilmeyen mahkumlara kurslar açar ve dersler verir. İlkokulu bitirme kursları düzenler ve diploma verir. Ayrıca kurum kütüphanesini işletmekten sorumludurlar.

Cezaevi tipleri ise genellikle çocuk tutukluların hüküm aldıklarında çocuk eğitim evlerine nakledilmesi gibi faktörlere göre belirlenir. Kapalı cezaevleri, kapasitelerine, tesislerine ve mimari yapılarına göre A tipi, B tipi, C tipi, vb. olarak sınıflandırılır.

Adliyede öğretmen ve infaz ve koruma memuru gibi Adalet Bakanlığı personelinin maaşları da belirli kriterlere göre değişebilir. En düşük ve ortalama maaşlar genellikle kıdem, derece ve unvana göre değişiklik gösterir.

Bu bilgiler ışığında cezaevi öğretmenliği ve Adalet Bakanlığı personeline dair detayları incelediğimiz videomuza [YOUTUBE]9ZPzY7cATQc[/YOUTUBE] adresinden ulaşabilirsiniz.

Geri