AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ceza Turk Marşı Sozleri, Sozu

haberci

Yeni Üye
Ceza'nın seslendirdiği Turk Marşı'nın Sozleri
Ya bir one gel ya bir geri git ya da bana bırak hadi bu nasıl bir beat,
Bir gun kralsın, bir gun varsın, bir gun yoksun, bazen tok,
Bu nasıl bir gun, bu yeni bir gun ve de bana neşe verebilecek bir gun,
Her gun tekrar doğdum, bazen soğudum, kactım kendimden,
Birden fazla yorucu olur, dertler artar sorunu bulun,
Kimler cozmuş ki bu sorunu, bizler bulsak da bu soruyu,
Goremiyoruz, cozemiyoruz, bir ileri iki geri yuruyoruz hep,
Kimler gelmiş gecmiş sırlar var hep hic cozulemeyen,
Dunden kalmış ne var acaba, cok tebrikler bulup alana,
Tam bir yapboz hayat acımaz, yoktur diyen bunu nasıl goremez,
Tabi goremez, bakamadı hic, kafasını cevirip o yere gomer hep,
Birden fazla bundan varsa artık yandı hep,
İnsanlar insanlıktan cıkmış bazen gordum gercekten,
Sen yok zannetsen de gercek boyle her yerde,
Haykırsan, inletsen de asla duymaz hic kimse,
Hep anlatsan, zannetmem ben duysun kimse bir yerde,
Peri beni nerelere goturuyor, bilgisitenlarcom veremedim ara bile,
Bana bunu getiriyor, geri geri gidiyorum arada bir sıkılınca,
Adım atamadım, ara tara hadi beni gelip al
Dere tepe koşuyorum ara sıra sıkılıp, elime de bir kalem alıp aşıyorum tepe dere,
Deli gibi yuruyorum gece gece, kapa cene hadi bunu hece hece edip gelip al,
Neyi bilemedik acaba ve neyi goremedik, adım atamadık, elimize de ne gecmiş
Nerelere gelemedik acaba ve nereleri goremedik ve yanına varamadık hic,
Biri bana desin hadi bunun sonu nerelere varır ,
Neyin sonu bunu bana soruyorsun, ama derin duşunenin kulu kalır geri meri geri kalan iyi
Değirmeni cevirmeli mi hadi bir de bunu başa alıp okuyalım ya da bunu boşa koyup okutalım bu ne fayda
Hele bir de yolu kesenlere bir yol acın atı bile yarım adım ileride yuruyor,
Kutu gibi dolu kafa beni deli ediyor ve sonu bile bile, geri adım atamadığımız ucuruma gidiyorsak,
Aman uzak olun geri durun yasak olan şeyler cok olur

Ceza'nın seslendirdiği "Türk Marşı" şarkısının sözleri oldukça derin ve düşündürücü bir içeriğe sahip. Şarkıda geçen her bir satır, insanın iç dünyasına dair çeşitli sorular ve düşünceler içeriyor. Şarkı, hayatın karmaşıklıklarını, zorluklarını ve içsel çatışmalarını anlatıyor.

Ceza, şarkıda bir gün kral olup bir gün yok olmanın, bazen tok olup bazen aç olmanın ve her gün tekrar doğup bazen soğuyup kendi benliğinden kaçmanın yoruculuğunu dile getiriyor. İnsanların sorunlarına çözüm bulmalarının zorluğundan, sırlarla dolu geçmişten ve hayatın içindeki yapboz parçalarının birbirine uymamasından bahsediyor.

Şarkıda insanların insanlıktan çıkabildiği durumlara da değiniliyor ve gerçeği görmemekten, duymamaktan bahsediliyor. Bireylerin çoğu zaman gerçekleri kabullenmek istemediği, geçmişten kalan sorunlara takılıp kaldığı ve ileriye gidemediği vurgulanıyor.

Ceza, şarkı boyunca düşünsel bir yolculuğa çıkıyor, kendi içsel çatışmalarını, yaşadığı zorlukları ve soruları dinleyiciyle paylaşıyor. Şarkının sözlerindeki derinlik ve düşünceye daldıran anlam yüklü cümleler, dinleyiciyi kendi yaşamını sorgulamaya ve derin düşüncelere dalmaya yönlendiriyor.

"Türk Marşı" şarkısının sözleri, Ceza'nın karakteristik tarzıyla yoğrulmuş, dokunaklı ve etkileyici bir içeriğe sahip. Dinleyicilere kendi iç dünyalarına doğru bir yolculuğa çıkma ve hayatın derinliklerinde kaybolma fırsatı veren bu şarkı, unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Geri