Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ceza infaz kurumu ogretmen ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Ceza infaz kurumu öğretmen ne iş yapar?​

1)Cezaevine tutuklanarak veya başka cezaevinden sevk gelen hükümlü/tutuklularla ilk görüşme yapar eğitim düzeylerini kaydeder. 2)Okuma-yazma bilmeyen mahkumlara kurs açar,onlara ders verir.2.Kademe ilkokulu bitirme kursları açar,diploma verir. 3)Kurum kütüphanesini işletmesinden sorumludur.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü kim?​

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü kim?
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, Sincan Kampüs Ceza İnfaz Kurumlarında Yapımı Devam Eden Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İnşaatında İncelemelerde Bulundu.

Açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitim evlerinde bulunan hükümlülerin hangi öğretim türünden yararlanmaları sağlanır?​

Açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitim evlerinde bulunan hükümlülerin hangi öğretim türünden yararlanmaları sağlanır?
Madde 76- (1) Açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitimevlerinde bulunan hükümlülerin örgün ve yaygın, kapalı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin yaygın öğretimden yararlanmaları sağlanır.

Cezaevi öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Adalet Bakanlığı cezaevi öğretmeni maaşı, yaklaşık 6 bin liradır. Cezaevi öğretmenleri, ayrıca ek ders ücreti alabilir. Adalet Bakanlığı veteriner, mühendis ve fizyoterapist maaşı ise, yaklaşık 7 bin liradır.

Cezaevi öğretmenliğine kimler başvurabilir?​

Cezaevi öğretmenliğine kimler başvurabilir?
Adaylarda Türk vatandaşı olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmaması, güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, görevini sürekli yapmasına engel bir durumunun olmaması ve ilgili yüksek öğretim kurumundan mezuniyetini belgeler diploma sahibi olması şartları aranacak.

2021 CTE Genel Müdürü Kimdir?​

2021 CTE Genel Müdürü Kimdir?
Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcılığı, Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Namık Kemal Varol kimdir?​

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol, Menemen R Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Buca Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Urla Çocuk Eğitimevi’nde incelemelerde bulundu.

Ceza infaz kurumu öğretmeni, cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların eğitim faaliyetlerinden sorumlu bir meslek grubudur. İşte ceza infaz kurumu öğretmenlerinin görevleri:

1) Yeni cezaevine gelen hükümlü ve tutuklularla ilk görüşmeleri yapar ve eğitim düzeylerini belirler.
2) Okuma-yazma bilmeyen mahkumlara kurslar düzenler ve dersler verir. Ayrıca, 2. kademe ilkokulu bitirme kursları açar ve diploma vermeye yetkilidir.
3) Ceza infaz kurumu kütüphanesinin işleyişinden sorumlu olabilir.

Ceza infaz kurumu öğretmenleri, hükümlü ve tutukluların eğitim seviyelerini arttırarak onların topluma yeniden kazandırılmasını desteklemektedir.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz'dır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü, cezaevlerinin genel yönetiminden ve koordinasyonundan sorumlu üst düzey bir yetkili konumundadır.

Açık ceza infaz kurumları ve çocuk eğitim evlerinde bulunan hükümlülerin öğrenim türünden yararlanmaları için örgün ve yaygın eğitim imkanları sağlanmaktadır. Ayrıca, kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler yaygın öğretimden yararlanabilmektedir.

Cezaevi öğretmenlerinin maaşları yaklaşık olarak 6 bin TL civarındadır. Bu maaşın yanı sıra cezaevi öğretmenleri, ek ders ücretleri de alabilirler. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan veteriner, mühendis ve fizyoterapist gibi diğer meslek grupları ise yaklaşık olarak 7 bin TL maaş almaktadır.

Cezaevi öğretmenliğine başvuruda bulunmak isteyen adaylardan genel olarak Türk vatandaşı olmaları, erkek adaylar için askerlikle ilişkilerinin bulunmaması, güvenlik soruşturmasının olumlu olması, görevlerini sürekli yapmalarına engel bir durumunun olmaması, ilgili yüksek öğretim kurumundan mezuniyetini belgeleyerek diploma sahibi olmaları gibi kriterler aranmaktadır.

2021 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü, Sulhi Dönmezer'dir. Sulhi Dönmezer daha önce çeşitli görevlerde bulunmuş ve deneyim kazanmış bir isimdir.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol, çeşitli ceza infaz kurumlarında incelemeler yapmaktadır ve kurumların faaliyetlerini denetlemektedir.

Geri