AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ceyhan Saldanli kim?

Editör

Yeni Üye

Ceyhan Saldanlı kim?​

Yönetim Kurulu Başkanı 1954 yılında Denizli’de doğdu. 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun olan Ceyhan Saldanlı, 1975-1980 yılları arasında kamu sektöründe çalıştı. 1980 yılında kurulan Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Aydem in sahibi kimdir?​

Aydın, Denizli ve Muğla bölgelerinde bulunan 2.851.086 nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. kısa adıyla AYDEM EDAŞ, Bereket Enerji tarafından işletilmektedir. AYDEM EDAŞ bölgesi, dağıtım faaliyetleri özelleştirilen TEDAŞ’ın 19 no’lu dağıtım bölgesidir.
Aydem yenilenebilir enerji a ş kimin?​
Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı, Denizli’de Aydem Enerji’nin ilk şirketi olan Elsan Elektrik’i kurdu. Denizli’deki mermer rezervlerini değerlendirerek yurtiçi ve yurtdışında pazarlanması amacıyla Tümaş Mermer kuruldu. Aydem Enerji kuruldu.

Aydem enerji hangi holding?​

Aydem enerji hangi holding?
AYDEM YENILENEBILIR ENERJI A.S.
BİST Kodu | AYDEM
Şirket Ünvanı | AYDEM YENILENEBILIR ENERJI A.S.
Faaliyet Alanı | Her türlü yenilenebilir ve geri dönüştürülebilir enerji kaynağının elektrik enerjisine dönüştürülmesi
Sermaye | 705.000.000 TL
Kuruluş Tarihi | 06.07.1995

Gonca Saldanlı kimdir?​

Gonca Saldanlı kimdir?
Enerji sektörünün devlerinden Bereket Enerji Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı’nın gelini Gonca Saldanlı, Labada Gurme ismindeki restoranıyla hizmet sektöründe. Adalet Mahallesi Hasan Gönüllü Bulvarı üzerinde hizmete giren Labada Gurme için dün bir açılış kokteyli düzenlendi.

Aydem kimdir?​

Elektrik Fakültesini bitiren Ceyhan Saldanlı, mezun olduktan sonra kamuda enerji sektöründe çalıştı. Daha sonra Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş.’nin kurucu ortaklarından biri oldu. Daha sonra Aydem Perakende ve Dağıtım şirketlerini kurdu.

Ali Yağlı kim?​

Yönetim Kurulu Başkan Yrd. 1952 yılında Denizli’de doğdu. 1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 yılında, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kurucu ortaklarından olan Yağlı, 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’nin kuruluşunda yer aldı.
Aydem ne zaman özelleştirildi?​
“Bu lisans elektrik dağıtım sektöründe yer almayı sabırsızlıkla bekleyen özel sektörümüz açısından 17 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesidir” diyen Köktaş, 1991 yılının Ekim ayında Bakanlar Kurulu tarafından bu bölgenin elektrik dağıtım görevinin AYDEM şirketine verilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

Aydem hangi grup?​

Aydem hangi grup?
Türkiye’nin Öncü Entegre Enerji Grubu Enerji sektöründe ezberleri yıkan yaklaşımımız ve ilkleri hayata geçirme azmimizle elektrik üretim, dağıtım ve perakende alanlarında faaliyet gösteriyoruz.

Aydem Enerji Ceo’su Kim?​

Aydem Enerji Ceo’su Kim?
Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, şirketin gerçekleştirdiği 750 milyon dolarlık yeşil bono ihracı hakkında yaptığı açıklamada, “İhraç sonrasında borçlarımızın tamamını kapatıyoruz. Yatırımlarla kapasitemizi yüzde 70 artıracağız.” dedi.

Aydem hangi şehirlerde var?​

Elektrik perakende şirketlerimiz Aydem ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ ile Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Manisa olmak üzere 2 bölge, 5 ilde 4.9 milyon müşterilerimizin elektrikle olan ilişkilerini yalın, kişiselleştirilmiş ve yaratıcı çözümlerle dönüştürüyoruz. 5 ildeki elektrik satış faaliyetlerimizin yanında.

Aydem enerji açılımı nedir?​

Aydem enerji açılımı nedir? Özellikle leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan elektrik direklerinde izolasyon yapıp leylekler için özel yuva kuran ” AYDEM “in açılımı nedir? Aydem Elektrik Dağıtım Ananim Şirketi. Aydemin manası..Aydın,Denizli ve Muğla illerinden alınmış bir kelimedir.
Bereket Holding kimin?​
Bereket Enerji’nin sahibi Ceyhan Saldanlı’dır. Saldanlı aynı zamanda Aydem Enerji’nin de sahibidir.

Aydem elektrik özel mi?​

Aydem elektrik özel mi?
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, AYDEM’in Türkiye’nin elektrik dağıtım lisansı alan ilk özel sektör şirketi olduğunu vurgularken, Aydın Denizli ve Muğla şehirlerinin dağıtım şebekesinin özel sektöre devrine yönelik sürecin başlangıcının 17 yıl kadar öncesine kadar dayandığını söyledi.

Ceyhan Saldanlı, 1954 yılında Denizli'de doğmuş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kamu sektöründe çalıştıktan sonra Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kuran girişimcilerden biridir. Ayrıca Aydem Enerji'nin kurucuları arasındadır.

Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sahibi Bereket Enerji Holding'tir ve şirket Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) olarak hizmet vermektedir.

Aydem Enerji'nin ilk şirketi olan Elsan Elektrik'i Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı kurmuşlardır. Bu şirketin ardından Aydem Enerji'nin kuruluşu gerçekleşmiştir.

Gonca Saldanlı ise Bereket Enerji Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı'nın gelini olup, hizmet sektöründe Labada Gurme isimli restoranı işletmektedir.

Ali Yağlı, Denizli doğumlu olup İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezunudur. Elsan Elektrik'in kurucu ortaklarından biri olan Yağlı, Aydem Yenilenebilir Enerji'nin kuruluşunda da yer almıştır.

Aydem 1991 yılında özelleştirilmiştir ve özel sektörde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk elektrik dağıtım şirketlerinden biridir.

Aydem Enerji'nin CEO'su İdris Küpeli'dir ve şirketin yaptığı yeşil bono ihracı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur.

Aydem Enerji, Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa olmak üzere 5 ilde faaliyet göstermektedir.

Aydem Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AYDEM) açılımı "Aydın, Denizli ve Muğla Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi" olarak bilinmektedir.

Bereket Holding'in sahibi Ceyhan Saldanlı'dır ve Aydem Enerji'nin de sahibidir.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş'a göre, AYDEM Türkiye'nin ilk özel sektör elektrik dağıtım şirketidir ve Aydın, Denizli ve Muğla şehirlerinin dağıtım şebekesinin özel sektöre devri süreci yıllar önce başlamıştır.

Geri