AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevrimici ogrenme ortami ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çevrimiçi öğrenme ortamı ne demek?​

Walker ve Fraser’e (2005) göre, çevrimiçi öğrenme ortamları, yüzyüze ve uzaktan öğrenmenin bir araya getirildiği karma öğrenmeden, tamamen online ortamda gerçekleştirilen öğrenme aktivitelerini kapsayan internet-tabanlı uzaktan eğitim ve öğrenme ortamları araştırmalarının birleşimidir.

Çevrim içi eğitimin temel bileşenleri nelerdir?​

Buna göre uzaktan eğitimin temel bileşenleri öğrenme yönetim sistemi, e- içerik, sanal sınıf, ölçme-değerlendirme olarak ifade edilebilir.

Öğrenme ortamları nelerdir?​

Öğrenme ortamları nelerdir?
Öğrenme ortamı, öğretme ve öğrenmenin gerçekleştiği bir eğitim yaklaşımı, kültürel bağlam veya fiziksel ortama atıfta bulunabilir. Tipik olarak öğrencinin yaşadığı eğitim felsefesi veya bilgisi bağlamına atıfta bulunur ve ayrıca çeşitli öğrenme kültürlerini de kapsayabilir.

Öğrenme ortamı nasıl olmalı?​

Öğrenme ortamı nasıl olmalı?
Etkili Bir Öğrenme Ortamının 10 Temel Özelliği
- Soruları öğrenciler sorar, hem de iyi soruları!
- Sorulara cevaplardan daha çok değer verilir.
- 3. Fikirler çok çeşitli kaynaklardan gelir.
- Birbirinden farklı öğrenme modelleri kullanılır.
- 5. Sınıf yerine topluluk olarak öğrenilir.
- 6. Öğrenme kişiselleştirilmiştir.

Uzaktan eğitim nedir çeşitleri nelerdir?​

Bu iki duruma göre uzaktan eğitim türleri belirlenmiştir….Bunu ele aldığımızda şu türlere ulaşırız:
- Öğrenci ve öğretmenin aynı ortamda olmadığı, eş zamansız uzaktan eğitim.
- Öğrenci ve öğretmenin aynı ortamda olmadığı, eş zamanlı uzaktan eğitim.
- Öğrenci ve öğretmenin aynı ortamda olmadığı, yarı eş zamanlı uzaktan eğitim.

Program bileşenleri nelerdir?​

Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

E-öğrenme türleri nelerdir?​

E-öğrenme türleri nelerdir?
e-ÖĞRENME’NİN TEMELLERİ

Çevrimdışı öğrenme nedir?​

Çevrimdışı öğrenme nedir?
1.Çevrimdışı Öğrenme (Batch learning) Eğitim aşamasında, eğitim amacıyla oluşturulan eğitim kümesinin tamamı, modelin eğitimi için kullanılır, sonra modelin kullanımına geçilebilir ve artık sistem öğrenmeden çalışır hale gelir, bir önceki aşamada eğitim sonucunda ortaya çıkan modele istenen sorular sorulabilir.
Uygun öğrenme ortamı nasıl olmalıdır?​
Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz: Bir öğrenme ortamı modeli yaratmak, belirli bir öğrenme görüşüne sahip olan bir öğretmenin veya öğretim elemanının deneyimlediği, belirli bir ders veya program için oluşturulması planlanan tam bir öğretim bağlamının kapsamlı bir resminin verildiği keşifsel bir süreçtir.
Okul dışı öğrenme alanları nelerdir?​
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, teknoparklar, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar, Okul Dışı Öğrenme Ortamlarıdır.

Etkili bir öğrenme ortamı nasıl hazırlanır?​

Etkili bir öğrenme ortamı nasıl hazırlanır?

Geleneksel eğitim sistemi nedir?​

Geleneksel eğitim sistemi nedir?
Geleneksel eğitim sistemi daha çok klasik okullarca benimsenmiş ve uygulanmıştır. Geleneksel eğitim sisteminde, “dersler, programlar, ödevler, ders saatleri ve benzeri unsurlar, hep çocuğun ilgi ve ihtiyaçları hesaba katılmaksızın düzenlenir”(Kafadar, 1997, 49). Bu eğitimde ön planda tutulan müfredat ve öğretmendir.

Çevrim içi eğitim nasıl olur?​

Online eğitim sisteminde dersler sanal sınıflarda gerçekleştirilir. Akademisyenler ve öğrenciler internet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanabilir, sınıftaymış gibi derslere katılabilir.

Geleneksel ile çağdaş eğitim arasındaki farklar nelerdir?​

Bireyler geleneksel eğitim anlayışında öğretmenin vereceği bilgiyle sınırlı olarak öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Oysa çağdaş eğitim anlayışında bireyin nasıl öğreneceği, problemle nasıl baş edebileceği, öğrenmede öğrencinin aktif olacağı gibi daha kalıcı bir öğrenme ön plandadır.

Geleneksel öğretim nedir?​

Geleneksel öğretim nedir?
Geleneksel öğretim yöntemlerinde, bütün faaliyetler öğretmenin merkezde olduğu görüşüne göre biçimlendirilmiştir. Bu yöntemlerde öğretmen aktif, öğrenci pasif alıcı durumundadır. Bütün roller öğretmende toplanmıştır. Grup halinde öğretim söz konusudur.

Öğretme öğrenme ortamı nedir?​

Öğretme öğrenme ortamı nedir?
 
Öğretme-öğrenme ortamı, eğitim ve öğretim sürecinin gerçekleştiği fiziksel ve sosyal mekanlara atıfta bulunur. Bu ortam, öğrencilerin bilgi edinmek, becerilerini geliştirmek ve deneyimlerini paylaşmak için bulundukları yerdir. Öğretme-öğrenme ortamı, öğrencilerin motive olmalarını, etkileşimde bulunmalarını ve öğrenmelerini desteklemek amacıyla düzenlenir.

Bu ortamda öğrencilerin farklı öğrenme stillerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak çeşitlilik sağlanmalıdır. Ayrıca etkili bir öğrenme ortamının oluşturulması için öğrencilere aktif katılım imkanı sağlanmalı, öğrencilere yönlendirici sorular sorularak eleştirel düşünme becerileri geliştirilmeli ve öğrenme süreci kişiselleştirilmelidir.

Bu bağlamda öğretme-öğrenme ortamı, öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarına odaklanan, etkili iletişimi teşvik eden, çeşitlilik ve kişiselleştirme imkanı sağlayan ve öğrencilerin aktif katılımını destekleyen bir atmosferi kapsamalıdır. Bu sayede öğrenciler daha iyi öğrenme sonuçları elde edebilirler ve öğrenme sürecinden daha fazla keyif alabilirler.
 
Geri
Üst