AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevrimici ogrenme ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çevrimiçi öğrenme ne demek?​

Çevrimiçi öğrenme ya da e-öğrenme; internet teknolojileri, TV, mobil iletişim araçları, elektronik ortamlarda, eğitimin materyalinin metin, ses, hareketli video, grafikler, animasyon gibi elektronik araçlarla dağıtılması ile gerçekleşen öğrenme ve öğretim faaliyetine verilen addır.

Mobil öğrenme hangi araçlarla sağlanır?​

Günümüzde en çok kullanılan mobil cihazlar olarak cep telefonları, cep bilgisayarları, taşı- nabilir oyun araçları, tablet bilgisayarlar, diji- tal ses kayıt cihazları gösterilebilir. Platform seçeneklerinde ise Blackberry, Palm, Windows Mobile, Android, i-Phone, Symbian, J2ME, Tablets örnek oluşturubilir.

Çevrimdışı öğrenme nedir?​

Çevrimdışı öğrenme nedir?
1.Çevrimdışı Öğrenme (Batch learning) Eğitim aşamasında, eğitim amacıyla oluşturulan eğitim kümesinin tamamı, modelin eğitimi için kullanılır, sonra modelin kullanımına geçilebilir ve artık sistem öğrenmeden çalışır hale gelir, bir önceki aşamada eğitim sonucunda ortaya çıkan modele istenen sorular sorulabilir.

Çevrimiçi tartışma nedir?​

Çevrimiçi tartışma ortamları katılımcıların mesaj bırakabildiği, verilen cevapları gördüğü veya gönderilen mesajları okuduğu ortamlardır. Katılımcılar bilgilerini, kaynaklarını veya düşüncelerini bu ortamlarda paylaşabilmekte ve tartışabilmektedir.

Çevrim içi nasıl yazılır?​

İnternette online yani aktif olmayan kişiler için bu kelime kullanılır. TDK’ya Göre Çevrim İçi Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Çevrimiçi birleşik bir kelimedir. Bu nedenle ayrı yazılmaması gerekir.

U öğrenme nedir?​

U öğrenme nedir?
GeliĢtirilen U-öğrenme ortamı, dijital öğrenme materyalleri ve gerçek öğrenme nesnelerini QR etiketler aracılığıyla birbirine entegre edilmesiyle günlük yaĢam içinde gömülü öğrenme etkinliklerine tablet kullanılarak eriĢilen bir öğrenme ortamıdır.
Mobil eğitim ne demek?​
M-öğrenme, öğrenmenin mobil araçlarla gerçekleştirildiği bir uzaktan eğitim modeli. Bununla beraber M-öğrenme, bir yere bağlı olmadan içeriğe erişebilmeyi, diğer öğrenenlerle iletişim kurmayı sağlayan bir öğrenme biçimidir.
Çevrimiçi TDK ne demek?​
Türk Dil Kurumu’na göre Çevrim içi kelimesinin anlamı: Bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.

Çevrimiçi yerine ne yazılır?​

Çevrimiçi yerine ne yazılır?

Çevrimiçi öğrenme, internet teknolojileri ve diğer elektronik araçlar kullanılarak gerçekleştirilen öğrenme ve öğretim faaliyetidir. Metin, ses, video gibi materyallerin elektronik ortamlarda dağıtılması sayesinde bireylerin eğitim almalarını sağlar. Mobil öğrenme ise cep telefonları, tablet bilgisayarlar, dijital ses kayıt cihazları gibi taşınabilir cihazlar aracılığıyla gerçekleştirilen öğrenme sürecidir. Eğitim materyallerine her zaman ve her yerden erişim imkanı sunar.

Çevrimdışı öğrenme ise eğitim amacıyla belirlenen eğitim kümesinin tamamının kullanılarak öğrenme modelinin oluşturulduğu ve daha sonra bu modele dayalı soruların yanıtlandığı bir öğrenme şeklidir. Öğrenme aşamasında internet ya da elektronik ortamların kullanılmadığı bu yöntemde bilgi edinme süreci daha klasik ve toplu olarak gerçekleşir.

Çevrimiçi tartışma ise katılımcıların çeşitli konular hakkında mesajlar bırakabildiği, diğer katılımcıların mesajlarını okuyabildiği tartışma platformlarıdır. Bu ortamlarda bilgi paylaşımı, fikir alışverişi gerçekleştirilir.

U öğrenme ise dijital öğrenme materyalleri ve gerçek nesnelerin QR etiketler aracılığıyla entegre edildiği bir öğrenme ortamını ifade eder. Günlük hayatta gömülü öğrenme etkinliklerine tabletler aracılığıyla erişim imkanı sunar.

Mobil eğitim, mobil araçlar kullanılarak eğitim sürecinin gerçekleştirildiği bir modeldir. İçeriğe her yerden erişebilme ve diğer öğrenenlerle iletişim kurabilme imkanı sunar.

Çevrimiçi yerine doğru yazım çevrimiçidir. Türk Dil Kurumu'na göre çevrim içi kelimesi bilgisayar sistemlerinde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olmayı ifade eder.

Geri