- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Çevrimiçi eğitim ile yüz yüze eğitim arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?
Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.Sizce uzaktan eğitim mi yoksa yüz yüze eğitim mi daha etkili Niçin?
Bugüne kadar yapılan araştırmalardan edinilen bulgular, yüz yüze öğretim ile çevrimiçi veya uzaktan öğretim arasında bir fark olmadığını, ancak harmanlanmış öğrenmenin öğrenme performansı açısından yüz yüze öğretimden daha avantajlı olduğunu göstermektedir (örneğin bkz.Uzaktan öğretim ile örgün öğretim arasındaki fark nedir?
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.
Uzaktan eğitim mi örgün eğitim mi?
Uzaktan eğitimin farkları arasında belki de en önemli fark fiziksel olan farktır. Örgün eğitimde derslerin olduğu zamanlarda fiziksel olarak okulda, üniversitede, fakültede olmak zorunludur. Fakat uzaktan eğitimde böyle bir kısıtlama yoktur. Dersleri takip etmek için internet bağlantınızın olması yeterlidir.
Uzaktan eğitim örgün eğitim midir?
Hayır, uzaktan eğitim öğrencileri de benzer şekilde örgün eğitim değildir. Bu öğrenciler de açık öğretim öğrencileri gibi sadece sınavlara katılır.Yüz yüze eğitimin önemi nedir?
Yüz yüze eğitim ortamında akran etkileşimi sosyal ve akademik gelişimi destekler. Okul ve sınıf ortamında olmak, akranlarıyla etkileşim kurma fırsatı sağlar. Bu etkileşim benlik algısının gelişimi, özgüven gelişimi ve bir kimlik inşa etmede hayati önem taşır.Yüz yüze eğitim ne anlama geliyor?
İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitim.