AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevreye Duyarli Tesis nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çevreye Duyarlı Tesis nedir?​

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen bir çevre etiketi uygulamasıdır.

Otellerde Yeşil Yıldız nedir?​

Tür ve sınıfına ilişkin belirlenen asgari puanı aşan tesislerden, simgesi yıldız olan konaklama tesislerinin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkli düzenlenecektir. Ayrıca plaket üzerinde Çevreye Duyarlı Tesis ibaresi yer alacaktır.

Yeşil Yıldız sertifikası kaç yıl geçerli?​

Yeşil Yıldız sertifikası kaç yıl geçerli?
Simgesi yıldız olan konaklama tesislerinin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkli düzenlenir. Ayrıca plaket üzerinde Çevreye Duyarlı Tesis ibaresi yer alır. Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi sahibi işletmeler iki yılda bir yeniden sınıflandırılırlar.

Yeşil Yıldız sertifikası nasıl alınır?​

Yeşil Yıldız Nasıl Alınır? : Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi unvanı almak için Turizm İşletmesi Belgesine sahip olmak ve belirlenen kriterleri yerine getirmek yeterlidir. Başvurunuzu EK-3’teki dilekçe ile yapabilirsiniz.

Gerçek mavi yeşiller kimdir?​

(1996), yeşil tüketici sınıflandırmasında kullanılan gerçek mavi yeşiller; “Çevre konusunu yaşam biçimi olarak gören gerçek mavi yeşiller, çevre savunucularının ilkleri olarak tanımlanmaktadır. Yüksek seviyede çevre bilincine sahip olan bu gruptaki bireyler iyi eğitimli ve yüksek gelir seviyesindedir.

Yeşil Yıldız kriterleri nelerdir?​

Yeşil Yıldız kriterleri nelerdir?
Simgesi yıldız olan konaklama tesislerinin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkli düzenlenir ve plaket üzerinde Çevreye Duyarlı Tesis ibaresi yer alır. Bakanlıkça Yeşil Yıldız alması uygun bulunan tesisler 2 yılda bir denetlenecek ve asgari puanı hala sağlayıp sağlamadığı kontrol edilecektir.
Turizm yeşil Bayrak nedir?​
İlk kez, 1993 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı tesislere verilen “Yeşil Çam” simgesi daha sonra “Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi Verilmesine Dair 2008/3 no’lu Tebliğ”in yayımlanması ile “Yeşil Yıldız” olarak verilmeye başlanmıştır.
Yeşil Yıldız sertifikasyonu nedir?​
Yeşil yıldız çevreye duyarlı konaklama tesisleri için düzenlenmiş ve kalite etiketi anlamına gelen bir sertifikasyonun adıdır. Çevreye zarar vermeyen veya en az vermek için çaba sarf eden konaklama tesisleri belirli şartları yerine getirdikleri zaman yeşil yıldız almaya hak kazanıyorlar.

Çevreye duyarlı bir birey nasıl olunur?​

Çevreye duyarlı bir birey nasıl olunur?
Çevreye daha duyarlı yaşamak için evde yapabileceğimiz en önemli şey bilinçli kullanımdır. Evimizde elektrik, su ve kâğıt tüketimini bilinçli bir şekilde yapmalıyız. Evin tüm üyelerini bu konuda uyarmalıyız. Tek bir bireyin bilinçli kullanımının ne kadar faydası olabilir ki diye düşünülmemelidir.

Beyaz yıldız var mıdır?​

Uzay bilimciler yaklaşık 5 milyar yıl sonra Güneş ve FG Sagittae gibi düşük kütleli yıldızlar yaşamlarının sonlarında birer beyaz cüce olacakları tespitinde bulunmuşlardır. Böylece; Dünya buzul çağına girecek ve bu sistemin çevresinde bir bulutsu oluşacaktır.

Maviler ve Yeşiller nedir?​

bizans imparatorlugu’ nda halkın iki bolumunu simgeleyen adlar. buyuk kentlerdeki hipodromlarda araba suruculerinin mavi ve yesil renk kazak giymelerinden ve halkın ikiye bolunerek bunları tutmasından dogmustur.
 
Çevreye duyarlı tesisler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri" projesi kapsamında belirlenen kriterlere uyan ve bakanlıkça belgeli konaklama tesislerine verilen bir çevre etiketi uygulamasıdır. Bu tesislerin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkli olup, ayrıca plaket üzerinde "Çevreye Duyarlı Tesis" ibaresi yer almaktadır. Tür ve sınıfına ilişkin belirlenen asgari puanı aşan tesisler Yeşil Yıldız almaya hak kazanmaktadır.

Yeşil Yıldız sertifikası iki yılda bir yeniden sınıflandırılmaktadır. Simgesi yıldız olan konaklama tesislerinin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkli olarak düzenlenir ve üzerinde Çevreye Duyarlı Tesis ibaresi yer alır. Çevreye duyarlı konaklama tesislerinin uyması gereken kriterler bakanlıkça belirlenir ve sertifika almaya hak kazanan tesisler periyodik olarak denetlenir.

Yeşil Yıldız sertifikası alabilmek için turizm işletmesi belgesine sahip olmak ve belirlenen kriterleri yerine getirmek yeterlidir. Başvurular dilekçe ile yapılmaktadır. Yeşil Yıldız sertifikası, çevreye duyarlı bir konaklama tesisinin kalitesini ve çevre dostu uygulamalarını belirten bir sertifikasyonun adıdır.

Çevreye duyarlı bir birey olmak için evde yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri bilinçli kullanımdır. Elektrik, su ve kâğıt tüketimini bilinçli şekilde yapmak, çevre dostu ürünleri tercih etmek, atıkları ayrıştırmak gibi adımlar çevreye duyarlılıkta önemli rol oynamaktadır.

"Maviler ve Yeşiller" ifadesi, Bizans İmparatorluğu'nda halkın iki bölümünü simgeleyen adlardır. Hipodromlarda araba yarışı sürücülerinin mavi ve yeşil renkli kıyafetler giymesinden ve halkın bu renklere göre bölünmesinden kaynaklanmaktadır.
 
Geri
Üst