Cevre yonetim sisteminin uygulanmasi sirasinda hangisi dikkate alinmalidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çevre yönetim sisteminin uygulanması sırasında hangisi dikkate alınmalıdır?​

1) Öz belirleme ve öz beyanda bulunulması, 2) Müşteriler gibi, ilgili taraflarla olan uyumun doğruluğunun araştırılması, 3) Kuruluşun dışındaki bir tarafça öz beyanın doğruluğunun araştırılması, 4) Haricî bir kuruluş tarafından çevre yönetim sisteminin belgelendirmesinin/tescilinin araştırılması.
Aşağıdakilerden hangisi ISO 14001 Çevre Yönetim Sisteminin sağladığı avantajlardan biridir?
Bir kuruluşun ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kurmasının yararları aşağıdaki şekilde sıralanabilir: Hem ülke yasal düzenlemelerine, hem de uluslararası yasal düzenlemelere uyum sağlanmış olur. Hem ülke içinde hem uluslararası piyasalarda kuruluşa itibar kazandırır.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi nedir?​

ISO 14001; hammaddeden, tüketiciye sunulan son ürüne kadar olan sürecin her evresinde çevresel etmenlerin gerekli tedbirlerle kontrol altına alınarak çevreye verilebilecek zararların asgari düzeye indirilmesini sağlayan bir standartlar bütünüdür.
Çevre yönetimi kararlarından kim yararlanıyor?
Çevre sorunlarının küresel gündeme yerleşmesinde ve uluslararası boyut kazanmasında etkili olan en önemli kurumlardan birisi Birleşmiş Milletler’dir. Birleşmiş Milletler Örgütü’nün çevre için almış olduğu kararlar, devletler için bağlayıcı bir nitelik taşımamaktadır.

Çevre yönetim birimi ne iş yapar?​

Çevre yönetim birimi, “Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, tesis içi yıllık denetim programları düzenleyen birim”dir.
Çevre yönetim birimi kaç kişiden oluşur?
(2) Çevre yönetimi birimi; En az 2 (iki) çevre görevlisinden oluşacak olup, en az birinin bu maddenin 1. fıkrası b veya c bendi kapsamında belirtilen şartları taşıması, diğerinin ise kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması, zorunludur.

Geri