- Konu Yazar
Çevre yönetim sisteminin uygulanması sırasında aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmalıdır?
1) Öz belirleme ve öz beyanda bulunulması, 2) Müşteriler gibi, ilgili taraflarla olan uyumun doğruluğunun araştırılması, 3) Kuruluşun dışındaki bir tarafça öz beyanın doğruluğunun araştırılması, 4) Haricî bir kuruluş tarafından çevre yönetim sisteminin belgelendirmesinin/tescilinin araştırılması.Çevre yönetim Sistemine göre firmaların kontrol altında tutulması gereken temel hususlar nelerdir?
Çevresel etkiler konusunda, havaya emisyonlar, suya bırakılanlar, toprağa bırakılan katı ve tehlikeli atıklar ve su, elektrik, hammadde, fueloil, motorin ve benzeri kaynak tüketimleri göz önünde tutulması gereken konulardır.Kuruluşun faaliyet ürün ve hizmetlerinin önemli çevre etkisine sahip olan veya olabilecek olan boyutlarına ne denir?
Kuruluşun faaliyet ürün ve hizmetlerinin önemli çevre etkisine sahip olan veya olabilecek olan boyutlarına ne denir?ÇEVRE BOYUTU: KURULUŞUN, FAALİYET, ÜRÜN VE HİZMETLERİNİN ÇEVREYLE ETKİLEŞEN UNSURLARIDIR. BOYUTLARINDAN KAYNAKLANAN, ÇEVREDEKİ OLUMLU VEYA OLUMSUZ HER TÜRLÜ DEĞİŞİKLİKTİR.
Çevre yönetim sistemlerinin avantajları nelerdir?
Çevre yönetim sistemlerinin avantajları nelerdir?ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?
- Ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlara uyum sağlanır.
- İzin ve yetki belgelerinin alınmasını kolaylaştırır.
- Ulusal ve uluslararası alanda itibar kazandırır.
- Çevre etkilerinden kaynaklanan maliyetler düşer.
Çevre Yönetim Sistemi kaç ana bölümden oluşur?
Bir çevre yönetim sisteminin temelini oluşturan yaklaşımın esası, Planla – Uygula – Kontrol et – Önlem al – (PUKÖ) olarak bilinen konsepte dayanır.Çevre Yönetim Sistemi Belgesi Nedir?
Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olan bir kuruluş, faaliyetlerinin çevresel etkilerini belirlemiş, sonuçlarını değerlendirmiş, sorunları kontrol altına almış ve çevre kirliliğini önleyici çalışmaları tamamlamış demektir. Aynı zamanda çevre ile ilgili olarak sürekli iyileştirme çalışmalarına devam ediyor demektir.14001 çevre Yönetim Sistemi nedir?
14001 çevre Yönetim Sistemi nedir?ISO 14001; hammaddeden, tüketiciye sunulan son ürüne kadar olan sürecin her evresinde çevresel etmenlerin gerekli tedbirlerle kontrol altına alınarak çevreye verilebilecek zararların asgari düzeye indirilmesini sağlayan bir standartlar bütünüdür.