AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevre sosyal sorumluluk Nedir?

Editör

Yeni Üye

Çevre sosyal sorumluluk Nedir?​

Çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik hedeflerinin karşılanması açısından, atığın oluşmasını önlemek, kaynağında azaltmak, tekrar kullanmak, ayrıştırmak, geri dönüştürmek, geri kazanmak, bertaraf etmek ve bertaraf sonrası kontrol ve denetlemeyi sağlamak Rönesans’ın öncelikli ilkeleridir.

Çevresel sorumluluk nedir?​

Çevresel sorumluluk nedir?
İnsanın içerisinde yaşamını sürdürdüğü ve faydalandığı doğal çevresi ile, beraber yaşadığı sosyal çevreye karşı birtakım görev ve sorumlulukları vardır. İnsan, çevresi ile ilişkilerini sorumluluk bilinci içerisinde sürdürmeli, doğal ve sosyal çevresinin gelişimine katkıda bulunmalıdır.

Çevresel ve sosyal Yönetim Planı nedir?​

Geliştirme projelerine dair bir Çevresel ve Sosyal Yönetim ve İzleme Planı (ÇSYİP), belirlenen olumsuz çevresel etkilerden kaçınılmasını, bunların azaltılmasını ve izlenmesini sağlayan bir mantık çerçevesi sağlamaktadır.

Sosyal sorumluluk adına neler yapılabilir?​

Sosyal sorumluluk adına neler yapılabilir?
Bu eğitim kurumunda bazı sosyal sorumluluk projeleri şu şekilde sıralanmaktadır.
- Huzurevi Projesi.
- Barınak Projesi.
- Engelliler Projesi.
- Fon Grubu.
- Gezgin Kitaplar.
- Okul – Çocuk.
- Van, Mont – Bot yardımı
- Kömür Yardımı

Doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımız nelerdir?​

Doğaya karşı sorumluluklarımız;
- Bitki ve hayvan türleri korunmalı.
- Kirli atıklar suya bırakılmamalı.
- Tarım toprakları zararlı kimsayal ilaçlarla ve gübrelerle kirletilmemeli.
- Evlerden ve fabrikalardan çıkan çöpler çevreye bırakılmamalı.
- Gürültü kirliliğini azaltacaklar önlemler alınmalı.

Çevre yönetim planı nedir?​

Çevre yönetim planı nedir?
Çevre Yönetim ve İzleme Planları (ÇYP), belirli bir amaca ulaşmak üzere, belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde, insani ve fiziksel kaynaklar kullanılarak, planlanmış faaliyetlerin ve görevlerin gerçekleştirilmesi için hazırlanan planlardır.

Çsyp ne demek?​

Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı (ÇSYP) Projenin tasarım, inşaat ve işletme dönemlerindeki çevresel ve sosyal konularda ilgili önlemlerin/eylemlerin sorumlu taraflarını, uygulamaya geçiş zamanını ve şartlara uygunluğunu takip eden sürecin detaylarını içeren Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Çevre sosyal sorumluluk, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik hedeflerinin karşılanması amacıyla belirli ilkeler doğrultusunda hareket etmeyi ifade eder. Bu sorumluluklar arasında atığın oluşmasını önlemek, kaynağında azaltmak, tekrar kullanmak, ayrıştırmak, geri dönüştürmek, geri kazanmak, bertaraf etmek ve bertaraf sonrası kontrol ve denetlemeyi sağlamak gibi önemli adımlar bulunmaktadır. Çevresel sorumluluk ise insanın doğal çevresi ve sosyal çevresine karşı taşıdığı görev ve sorumluluklarını içerir. İnsanın çevresiyle olan ilişkilerini sorumluluk bilinciyle sürdürmesi ve çevrenin gelişimine katkıda bulunması önemlidir.

Sosyal sorumluluk adına yapılabilecek çalışmalar arasında belirli projeler ve faaliyetler yer alabilir. Örneğin, huzurevi projesi, barınak projesi, engelliler projesi gibi topluma fayda sağlayacak etkinlikler düzenlenebilir. Aynı zamanda eğitim kurumları, öğrenciler aracılığıyla sosyal sorumluluk projeleri yürüterek topluma karşı duyarlılık oluşturabilir.

Doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Bu kapsamda bitki ve hayvan türlerini korumalı, kirli atıkları suya bırakmamalı, tarım topraklarını kimyasal ilaçlarla kirletmemeli, ev ve fabrika atıklarını çevreye atmadan doğru şekilde bertaraf etmeli, gürültü kirliliğini azaltacak tedbirler almalıyız. Bu şekilde çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için adımlar atabiliriz.

Çevre yönetim planı, belirli bir amaca ulaşmak üzere belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin ve görevlerin planlandığı bir belgedir. Bu planlar, insan ve fiziksel kaynakların kullanılarak çevresel etkilerin azaltılması ve denetlenmesini amaçlar. Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı (ÇSYP) ise projenin tasarım, inşaat ve işletme süreçlerinde çevresel ve sosyal konularda alınacak önlemleri ve eylemleri belirler. Bu plan, projenin sürdürülebilirlik ilkelerine uygun şekilde yönetilmesini ve izlenmesini sağlar.

Geri