- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çevre kalıtımı etkiler mi?
Canlılar, çevrenin etkisi altında kalmayan bir çok kalıtsal karaktere sahiptir. renk körlüğü gibi bir çok karakterlerin oluşmasında çevrenin etkisi yoktur. Birçok canlıda özelliklerin çoğu, kalıtım ve çevrenin kompleks etkileşimi sonucu ortaya çıkar.Genetik Ne Demek psikoloji?
Genlerle ilgili, genlerin belirlediği, genlerle geçen, Kalıtım bilimi, gen bilimi.Çevre gelişimi nasıl etkiler?
GELİŞİM DÖNEMLERİ Gelişim kalıtım ve çevrenin etkisi ile gerçekleşir. İç salgı bezlerinin ve hormonların salgılanması kişinin büyümesini, fiziksel gelişimini sağlar. Gelişimi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek çevre faktörleri hastalık beslenme, stres, kültür, sosyal grup ve kurumlardır.
Zekada kalıtım ve çevrenin rolü nedir?
Bir araştırmaya göre zeki olmakta genlerin etkisi %75, çevrenin etkisi % 25. Başka bir araştırmaya göre, bu yaşa göre değişiyor. Küçük yaşlarda genlerin etkisi % 20, gençlerde % 40 ve orta yaşlarda %60. Küçük yaşlarda genlerin etkisinin daha fazla olacağını düşünürüz, ama bu görüşe göre durum böyle değil.
Zekâ geni nereden gelir?
Zekayla ilgili genler X kromozomu üzerinde taşınıyor ve eğer babadan gelirse devre dışı bırakılabiliyor. Araştırmacılara göre çocuğun ne kadar akıllı olacağını annenin genetiği belirliyor ve babanınki herhangi bir fark yaratmıyor.Genetik Psikolojik hastalıklar nelerdir?
California Üniversitesi’nde 140.000 denek ile gerçekleştirilen genetik analiz sonucunda; depresyon, anksiyete, şizofrenik kişilik bozukluğu, bipolar duygudurum bozukluğu, paranoid kişilik bozukluğu gibi psikolojik hastalıkların genlerimizden etkilendiği kanıtlanmıştır.Gelişimi etki eden faktörler nedir?
Yetenek ve beceri gelişimi belirli bir sıra takip eder. Gelişimde 2 farklı yönde yönelim vardır: baştan ayağa ve içten dışa büyüme. Gelişimde iç ve dış faktörler sol oynar. Kalıtım, sağlık durumu ve duygusal durum gibi iç faktörler ve iklim koşulları gibi dış faktörler.