AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevre bilimi = İNTİHAL HUKUKU

haberci

Yeni Üye
İNTİHAL HUKUKU
Huseyin Ekmekci isminde anlayış, hukuk, insan hakları ve bilgi yoksunu bir dedikodu yazarı, yargı aşamasındaki bir konumuz hakkında ahkam kesmeye devam ediyor Yargı aşamasındaki bir konuda yazdıklarını, yargı aşaması tamamlanınca onune getireceğiz ve verdiği sozu hatırlatarak bu onurlu mesleği surdurup surduremeyeceğini sorgulayacağız Hukuka saygılı, onurlu insanlar olarak yargının kararını bekleyeceğiz
Birol bey, ben mesleğime devam ediyorum ama, siz hangi yuzle, bir universiteden iceriye girebileceksiniz? Hangi yuzle, ben Birol Hoca diyebileceksiniz Yargının da alenen kamuoyuna gazete reklamı ile duyurduğu gibi siz bir intihalcisiniz Bir bilim adamının işleyebileceği en ağır, en yuz kızartıcı sucu işlediniz Bilgi caldınız, kitap yazdınız ve sattınız Biz de size, Bilgi caldınız dediğimiz zaman, bize yukarıdaki satırları yazdınız
Neden mi? Zira Ankara 1 Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi kararını verdi ve maalesef, yıllarca universitelerimde oğretim gorevliliği yapan, Dışişleri Bakanına danışmanlık yapan, buradaki ilericileri, Turkiyeye jurnallemeyi marifet sayan Birol Ertanı resmen suclu buldu
Hatırlatalım, Birol Ertanla bir dizi kavgamız olmuştu
Hocam, siz o zaman daha, yeni Dışişleri Bakanı olmuş Turgay Avcı tarafından korunan, makam aracının arkasından gelerek, canta taşıyan ve bundan guc alan biriydiniz Sozcu Gazetesinde ve bilimum Turkiye sitelerinde iyi reklamımı yapmışsınız dedikodu yazarı diyerek
Sayenizde İntihal ve KKTC dendi mi, DAUyi de rezil ederek, onlarca sayfa, yazı cıkıyor onumuze
Google denen harikaı şahaneye Birol Ertan yazdınız mı, yandınız Birol Ertanı tanımam, etmem Sadece, bazı gazetelerde yer alan ve milliyetcilik, ırkcılık, kafatascılık iceren yazılarını akademisyen taytılı ile dizdiğini bilirim
Googledan daha harikaı şahane olan bu hocamızla, 2007 yılı icerisinde, tam anlamıyla bir savaş yaşadık
Birol Ertanın, Ruşen Keleş hoca ile birlikte, Prof Dr Nukhet Turguta ait, Cevre Hukuku isimli kitaptan, Cevre Hukukuna Giriş diye bir kitap yarattıklarını, yani bilgi caldıklarını, bilim hırsızlığı yaptıklarını, boyle bir davranışın, KKTC universitelerine yakışmadığını one surmuştum
Zira, bu isimler intihalci olarak anılmakta, isimleri de DAU ile birlikte anılmaktaydı
Ruşen Keleş ve Birol Ertan hakkında intihal yaptıkları yonunde karar verilmişti
Bunun uzerine de, İntihalcilerin temyiz başvurusu Yargıtay tarafından reddedildi
Alt mahkemenin (Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi), Birol Ertan`i intihal nedeniyle suclu bulan 26 Aralık 2006 Tarihli kararı kesinleşmiş oldu
Yargıtayın, alt mahkemenin kararını onayladığı tarih ise 30 Ocak Mahkemenin kesin olan kararı 22 Şubat tarihinde AKŞAM gazetesinde yayımlanarak Kamuoyuna duyuruldu Sayfamızda, kesinleşen ve 22 Şubat tarihli Akşam gazetesinde yayımlanan kararı da kupur olarak bulacaksınız
Ha, unutmadan Birol Ertan aleyhine, Nukhet Turgut un actığı bir de ceza davası vardır Yargıtay, ceza davasına ilişkin dosyayı da Yasa değişikliği nedeniyle alt mahkemeye iade etmişti Alt mahkeme konuyu yeniden goruştu ve Birol Ertanı mahkum eden eski kararında, CEZAYI DAHA da AĞIRLAŞTIRARAK ISRAR ETTİ Yakında bu kararın da kesinleşmesi bekleniyor
Şimdi, olayı biraz daha acalım
DAUde yıllarca gorev yapan iki oğretim gorevlisi (Ruşen Keleş, Birol Ertan) intihal (bilimsel hırsızlık) yaptıkları gerekcesiyle 2002 yılında mahkemelik olur
Dava, Cumhuriyet Savcısının katılımıyla bir Kamu Davası niteliğine donuşur İntihale konu olan bir kitaptır ve Cevre Hukukuyla ilgilidir KKTCde gorev yapan iki akademisyen 3 yıl boyunca yargılanır
Yargılama Ankarada yapılır ve 21 Kasım 2004 tarihinde, intihali tespit eden alt mahkemenin mahkumiyet kararıyla sonuclanır Bizim KKTC universitesinde gorev yapan iki davalı hemen temyize başvurur
Davayla ilgili yasada değişiklik olduğu icin, dava, yeniden goruşulmek uzere alt mahkemeye iade edilir Alt mahkeme (Ankara Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi) davayı tekrar ele alır İkinci kez bilir kişi oluşturulur Tarafların avukatları dinlenir Ama uzmanlardan oluşan bilirkişinin raporu intihal yapıldığını yeniden tespit eder Mahkeme 7 Mart 2006 tarihinde yeniden mahkumiyete karar verir Davalılar konuyu yeniden temyize goturur
Temyiz, gerekli kararı verir 22 Şubat tarihli, Turkiyede yayımlanan AKŞAM Gazetesinde de Yargıtay kararı ile, Birol Ertan ve Ruşen Keleşin, Nukhet Turgutun kitabından bilim hırsızlığı yaptığını ilan olarak kamuoyuna duyurulur
İşin enteresan tarafı, uzun sure Turgay Avcı tarafından korunan Birol Ertan, şimdi kendisini koruyana karşı da savaş ilan etmiştir O donemde de bazı ornekler vererek, Birol Ertanın korunmaması gerektiğini, ulkemizdeki universitelerin imajına ciddi zararlar verdiğini soylemekteydim
DAU bunu temizlemeli
YeniDUZENde kaleme aldığım bir başka yazıda da şunları dile getirmiştim:
Bizim ulkemiz bir tuhaf vesselam Hayatta buyuk oynamayı sevdin mi ve kendinden başkasını duşunmedin mi, her turlu davranabilirsin, yurdum insanı da bunu kabul eder
Hatırlayacağınız uzere bir sure once, Yrd Doc Dr Birol Ertanın TC Ankara 1 Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin, Cevre Hukukuna Giriş kitabı ile ilgili kararını gundeme getirmiştim
Hakkında hukum bulunan ve bir ust mahkeme tarafından yeni bir karar aşamasına getirilen karışık bir surec
Yrd Doc Dr Birol Ertan ve Prof Dr Ruşen Keleş tarafından kaleme alınan Cevre Hukukuna Giriş kitabının, Prof Dr Nukhet Turgutun benzer isimli kitabından aşırma yani intihal icerdiğine ilişkin kesinleşen bir mahkeme kararı var
Ertan ve Keleş bir ust mahkemeye başvurarak alt mahkemenin verdiği kararı bozma girişiminde şu an
Yani, Yrd Doc Dr Birol Ertanın imzasını taşıyan kitap, mahkemeye gore, Prof Dr Nukhet Turgutun kitabından bilgi aşırmış
Ben, DAUye değer veren bir isim olarak, hatta daha da ileri gidecek olursak, universitelerimize değer veren bir isim olarak bizim universitelerimizde infiali duymak bile istemiyorum
Ama dediğim gibi, Birol Ertan, her allahın gunu Sozcudeki koşesinde, dunya aleme siyaset ve demokrasi dersi veriyor
Siyaseten sırtını sağlama almış Dışişleri Bakanı Turgay Avcının ozel danışmanı
Universitede de arkası sağlam
Bir suredir bu konuyu rafa kaldırmıştım Uzerine gitmedim Ancak goruyorum ki, maalesef ve maalesef, bu ulkede işler boyle yuruyor
DAU, bir suredir bu tartışmalı olayla birlikte yaşıyor DAUden hatırlı kişiler, Bu konuda bir şeyler yazmayın, DAU zarar gormesin diye araya giriyor Oysa DAU bu olayla yaşıyor uzunca bir suredir
Orneğin googlea Birol Ertan yazın, bakın neler cıkıyor karşınıza Ama DAU, bir suredir bunlarla yaşıyor Akademik cevrelerde tartışılıyor
Ve yine uzeri ortulmeye calışılıyor bu olayların Herkes mutlu Sorun yok Ve herkes, Bunlarla uğraşacağına hukumeti yaz diyerek atıyor topu kendinden başkasına
Dedim ya, herkes mutlu DAU bunu temizlemeli Oyle ya da boyle ama temizlemeli
Bana mesleği bıraktıracaktı
Birol Hoca, Balıkların Hafızası ve Huseyin Ekmekci başlıklı bir yazısında, haklı cıkmasının ardından, bana mesleği bıraktıracağını yazmıştı
Biraz kaba olacak hocam ama, aha kapı, aha sapı Ne ayıp, bu ulkede dışişleri bakanına bile danışmanlık yaptınız
Bakalım şimdi ne diyeceksiniz? Balık hafızası bende mi, sizde mi? Ha, şunu da okuyucuya aktarmakta fayda var Ben mesleğime, anlım acık devam ediyorum
Bu noktada, DAUye gorev duşuyor Ruşen Keleş okuldan ayrıldı, arada gelerek ders vermekte Birol Ertan ise, Siyaset Bilimi dersi veriyor
DAUde intihalci hocaya yer var mı
İntihalcilere, universiteler ne dersler vermişler, az biraz araştırılsa iyi olur DAUnun atacağı adımı bekliyorum

Geri