- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çevre ajansı ne iş yapar?
Çevrenin iyileştirilmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak. Sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak. Geri kazanılabilir ürünlerin kullanımları sonrası ülke ekonomisine kazandırılmasına ve geri kazanılabilir atıkların yönetimine ilişkin faaliyetlere katkı sağlamak.Avrupa Çevre Ajansı Merkezi nerede?
AÇA’yı kuran tüzük Avrupa Birliği tarafından 1990 yılında kabul edildi. Tüzük AÇA’nın yerinin Kopenhag olması kararının hemen ardından 1993’ün sonlarında yürürlüğe girdi.Environment Agency nedir?
Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Kurumu (İngilizce: United States Environmental Protection Agency, kısaca EPA), federal Amerika Birleşik Devletleri hükûmetin, Kongre’de kabul edilen yasalar ve yönetmenlikler çerçevesinde uygulamalarını sürdüren insan sağlığı ve çevre koruma devlet kurumudur.
Mehrali Ecer kimdir?
Genel Müdür – Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Mehrali ECER, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2004 – 2006 yılları arasında BOTAŞ Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğünde Çevre Denetçisi olarak çalıştı.
Sıfır atık muafiyeti nasıl alınır?
Sıfır atık belgesi, sıfır atık yönetim sistemini kuran, işleten ve bu çalışmayı belgelendirmek isteyen bina ve yerleşkeler ile mahalli idareler tarafından alınabilir. Sıfır atık belgesini vermek üzere, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkilendirilmiştir.Avrupa Çevre Ajansı ne işe yarar?
Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) Avrupa Birliği’nin bir ajansıdır. Görevimiz çevre hakkında doğru ve bağımsız bilgi sunmaktır. Çevre politikası geliştirme, benimseme, uygulama ve değerlendirme alanında çalışanların yanı sıra halkın geneli için de başlıca bilgi kaynaklarından biriyiz.AEA nın açılımı ne?
Avrupa Ekonomik Alanı, Avrupa Birliği’nin yirmi yedi üyesi ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi dört ülkeden üçü olan Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn’ın katılımlarıyla oluşur.
Çevre Yönetimi Genel Müdürü kim?
Barkın Bayoğlu, askerlik için gittiği Afganistan’da barış gücünde gönüllü olarak çalıştı. Askerden döndükten sonra ise İki Teker dergisinde motorsiklet test ve editörü oldu. Derginin istifa etmesi ile Oto Haber dergisinden çalışmaya başladı.
1984 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü okudu ve buradan mezun oldu. 2008 yılında çekilen Şeytanın Pabucu sinema filmi ile ilk oyunculuk hayatına başlamıştır. Yerden Yüksek, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Benim İçin Üzülme adlı dizilerde rol almıştır.