Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı İçin Gereçler
5 büyük dilim tam buğday ekmeği
Kıymalı kısmı için;
100 gram dana kıyma
3 adet yumurta
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı domates salçası
2 çay kaşığı kuru nane tuz
Yarım çay kaşığı toz tatlı biber karabiber tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
6 su bardağı su
Üzerine;
1 küçük kase yoğurt
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmekleri küp küp doğrayalım fırınlayalım biraz ekmekler kızarsın. Ekmekleri servis tabağına alalım, soğumaya bırakalım.
Öbür tarafta düz bir tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyalım 2 dk kavuralım, kıymayı ekleyelim 5 dk kavuralım, salçaları koyalım, karıştıralım, suyunu dökelim karıştıralım.
Bir kasede yumurtaları çırpalım fokurdayıncaya kadar suyu kaynatalım yavaş yavaş yumurtaları karıştırarak dökelim bu formda 5-6 dk daha pişirelim, ocağı kapatalım.
10 dk soğuduktan sonra ekmeklerin üzerine dökelim tam ortasına cevizi dökelim isteğe nazaran üzerine çırptığımız yoğurdu dökelim. İsteğe nazaran yoğurtlu yoğurtsuz olarak tüketebilir.
Not: Bu anne adabı bir tirit çok nefis oluyor.
Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 büyük dilim tam buğday ekmeği
Kıymalı kısmı için;
100 gram dana kıyma
3 adet yumurta
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı domates salçası
2 çay kaşığı kuru nane tuz
Yarım çay kaşığı toz tatlı biber karabiber tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
6 su bardağı su
Üzerine;
1 küçük kase yoğurt
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmekleri küp küp doğrayalım fırınlayalım biraz ekmekler kızarsın. Ekmekleri servis tabağına alalım, soğumaya bırakalım.
Öbür tarafta düz bir tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyalım 2 dk kavuralım, kıymayı ekleyelim 5 dk kavuralım, salçaları koyalım, karıştıralım, suyunu dökelim karıştıralım.
Bir kasede yumurtaları çırpalım fokurdayıncaya kadar suyu kaynatalım yavaş yavaş yumurtaları karıştırarak dökelim bu formda 5-6 dk daha pişirelim, ocağı kapatalım.
10 dk soğuduktan sonra ekmeklerin üzerine dökelim tam ortasına cevizi dökelim isteğe nazaran üzerine çırptığımız yoğurdu dökelim. İsteğe nazaran yoğurtlu yoğurtsuz olarak tüketebilir.
Not: Bu anne adabı bir tirit çok nefis oluyor.
Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı