Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:
1 kilo un
1 adet yumurta
Tuz
Aldığı kadar su
İç harçı için:
300 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet soğan
2 diş sarımsak

Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için: un, tuz, yumurta ve aldığı kadar su ek edip kıvamı gelene kadar hoş bir hamur yoğuralım.
İç harcı için: kıymayı, doğranmış soğanı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım.
Hamuru 4 büyük kesime kesip beze haline getirelim.
4ünüde büyükçe açalım ,oklava yardımı ile açılan bezeleri dörtgen küçük küçük keselim ve kıyma harcından ortalarına yerleştirelim.
Bir köşesinden öteki köşesine dörtken kapatalım ve kulak biçimini verip unlu tepsiye dizelim.
Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatalım.
Kulak halindeki mantıları suya atalım ve pişirelim.
Süzgeç yardımı ile süzelim.
Bir tavada 1 adet çipilmiş soğanı tereyağında kavuralım.
Mantıları tepsiye koyup üzerine dövülmüş cevizleri ve soğanı ek edelim.
Yoğurtlu için, sade mantı ayıralım (cevizsiz).
Yoğurda tuz ve sarımsak ek edelim ve karıştıralım.
Sade olan mantıların üzerine hazırladığımız yoğurtu dökelim.
Afiyet olsun….

Not: isteye nazaran küçük tepsilere hamurları koyup (şekil verdikten sonra), buzdolabında dondurun. Biraz donunca buzluk poşetlerine alın mantılarımızı. Diğer vakit çıkarıp suda haşlayabilirsiniz.

Cevizli Ve Yoğurtlu Sinop Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst