SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağ ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz (hafif dövülmüş)
2 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlıyoruz.
Bir tencereye sütü ve şekeri koyup ocağa alıp, karıştırıyoruz.
Şeker eriyene kadar karıştıralım, şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Başka bir tencereye margarin ve sıvı yağı alıyoruz, ocağın altını yakıyoruz.
Yağ eriyince unu ekliyoruz.
Karıştırarak 13-15 dakika unu rengini değişip pembeleşene kadar cevizi de ekleyip, 3-4 dakika o denli kavuruyoruz.
Üzerine şerbeti ekliyoruz.
2-3 dakika daima karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp bir beze sarıp biraz dinlendiriyoruz. Helvamız hazırdır. Afiyet olsun .
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağ ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz (hafif dövülmüş)
2 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlıyoruz.
Bir tencereye sütü ve şekeri koyup ocağa alıp, karıştırıyoruz.
Şeker eriyene kadar karıştıralım, şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Başka bir tencereye margarin ve sıvı yağı alıyoruz, ocağın altını yakıyoruz.
Yağ eriyince unu ekliyoruz.
Karıştırarak 13-15 dakika unu rengini değişip pembeleşene kadar cevizi de ekleyip, 3-4 dakika o denli kavuruyoruz.
Üzerine şerbeti ekliyoruz.
2-3 dakika daima karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp bir beze sarıp biraz dinlendiriyoruz. Helvamız hazırdır. Afiyet olsun .
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı