Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
50 gram tereyağı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında )
Bir avuç ceviz içi

Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şekeri ve sütü bir kaba alalım ve şeker içerisinde eriyene kadar karıştıralım ve bir kenara alalım.
Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağınını alalım. Tereyağı eriyinceye unu ekleyip hafif rengi dönene kadar orta ateşte daima karıştırılarak kavuralım
Hafif rengi döndüğünde cevizleri ekleyip kavrulmaya devam edelim.
Orta ateşte daima karıştırarak rengi uygunca dönene kadar kavuralım. Ocağın altını kapatıp biraz bekletelim.
Böylece şerbeti eklerken sıçramasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra şerbeti kavrulan unun üzerine dökelim ve kısık ateşte daima karıştırılarak yoğunlaşması sağlayalım.
İlk başta çok sulu bir kıvam alacaktır fakat karıştırdıkça un şerbeti uygunca çekecektir.
Helva büsbütün kıvam aldığında ocağın altı kapatalım. İsterseniz çabucak form verebilirsiniz. İsterseniz 5 dakika kadar üzerini kapatıp demlenmeye bırakabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst