Cevizli Tepsi Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Tepsi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Cevizli Tepsi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlının ilk önce şerbeti hazırlanır soğuması için.
Şeker ve su tencereye alınır 20 dakika kaynatılır.
Bir kaç damla limon suyu eklenir, 2 dakika kaynatılır .Altı kapatılır soğumaya bırakılır.
Yumurta ve 3 kaşık şeker mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.
Yoğurt ve sıvı yağ eklenir. 2 dakika daha çırpılır.
Un, irmik,pirinç unu, kabartma tozu karbonat eklenir tekrar mikserle çırpılır.
Sonra ceviz ekleyip kaşık yardıma ile karıştırılır.
Yağlanmış 26-30 cm borcama dökülüp,170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbet dökülür.
2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Cevizli Tepsi Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst