SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
100 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz (İri kıyılmış)
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 kesim limon
Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 10-15 dakika kaynatalım.
Ardından hamurumuz için tereyağını eritip ceviz hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra cevizlerimizi hamurumuza ekleyip, tekrardan yoğuralım borcamı hafif yağlayıp, hamuru içine alıp, yayalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim piştikten sonra sıcak tatlımıza soğumuş olan şerbeti dökelim.
Daha sonra dilimleyip 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
100 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz (İri kıyılmış)
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 kesim limon
Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 10-15 dakika kaynatalım.
Ardından hamurumuz için tereyağını eritip ceviz hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra cevizlerimizi hamurumuza ekleyip, tekrardan yoğuralım borcamı hafif yağlayıp, hamuru içine alıp, yayalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim piştikten sonra sıcak tatlımıza soğumuş olan şerbeti dökelim.
Daha sonra dilimleyip 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı