Cevizli Sucuk Tanımı İçin Materyaller
500 gram ceviz
3 su bardağı pekmez
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak cevizlerimizi (cevizi gece suya katarsak kırılmasını önlüyor) yorgan iğnesi yardımıyla ipe geçiriyoruz.
Pekmez ve suyumuzu tencerede karıştırıyoruz ve kaynaması için ocağa katıyoruz.
Kaynayınca içerisine toz şeker un ve nişastayı ekliyoruz süratlice çırpıyoruz topaklanmaması için.
Muhallebi kıvamını alınca ipe geçirdiğimiz cevizlerimizi uygunca bu karışımla buluşturuyoruz.
Sonrasında altlarına tepsi koyarak cevizli sucuğumuzu uygun bir yere asıyoruz.
3 sefer olacak formda her 10 dakikada bir tıpkı karışıma batırıp çıkarıyoruz. Afiyet olsun
Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram ceviz
3 su bardağı pekmez
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak cevizlerimizi (cevizi gece suya katarsak kırılmasını önlüyor) yorgan iğnesi yardımıyla ipe geçiriyoruz.
Pekmez ve suyumuzu tencerede karıştırıyoruz ve kaynaması için ocağa katıyoruz.
Kaynayınca içerisine toz şeker un ve nişastayı ekliyoruz süratlice çırpıyoruz topaklanmaması için.
Muhallebi kıvamını alınca ipe geçirdiğimiz cevizlerimizi uygunca bu karışımla buluşturuyoruz.
Sonrasında altlarına tepsi koyarak cevizli sucuğumuzu uygun bir yere asıyoruz.
3 sefer olacak formda her 10 dakikada bir tıpkı karışıma batırıp çıkarıyoruz. Afiyet olsun
Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı