SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Cevizli Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket şekerli vanilya
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Cevizli Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetimiz için bir tencereye 1,5 su bardağı su döküp 1 bardak şekeri ekleyip kaynanana kadar pişirelim.
Bir kaba şeker, sıvı yağı ,ve yoğurtu bir hoş karıştıralım akabinde un ek edelim onun akabinde cevizi ve vanilyayı döküp son defa güzelce karıştıralım, yağlanmış borcama dökelim.
Ben üzerine yarım yemek kaşığı ucuyla pekmez ile su karışımı yaptım üzerinin çıtır olması için.
Dilerseniz orası size kalmış bir şey sonra 140 derece fırında 25 dk güzelce kızardıktan sonra alalım.
Soğuyan şerbetimizi üstüne dökelim ve soğuması için dolaba koyalım şimdiden afiyet olsun.
Cevizli Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket şekerli vanilya
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Cevizli Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetimiz için bir tencereye 1,5 su bardağı su döküp 1 bardak şekeri ekleyip kaynanana kadar pişirelim.
Bir kaba şeker, sıvı yağı ,ve yoğurtu bir hoş karıştıralım akabinde un ek edelim onun akabinde cevizi ve vanilyayı döküp son defa güzelce karıştıralım, yağlanmış borcama dökelim.
Ben üzerine yarım yemek kaşığı ucuyla pekmez ile su karışımı yaptım üzerinin çıtır olması için.
Dilerseniz orası size kalmış bir şey sonra 140 derece fırında 25 dk güzelce kızardıktan sonra alalım.
Soğuyan şerbetimizi üstüne dökelim ve soğuması için dolaba koyalım şimdiden afiyet olsun.
Cevizli Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı