SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Cevizli Rulo Sarma Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
2,5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
Bir kase ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
İnce bir dilim limon
Cevizli Rulo Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru iki yağlı kağıt ortasına alıp dikdörtgen olacak biçimde açıyoruz.
Kenarlarını kesip düzelterek tam dikdörtgen formuna getiriyoruz.
İnce çekilmiş cevizi hamurun her yerine serpip elimizle yavaşça bastırıyoruz.
Hamuru evvel uzunlamasına ortadan daha sonra enlemesine ortadan kesiyoruz.
Her kareyi ince şeritler biçiminde tekrar kesiyoruz.
Kestiğimiz her şeridi rulo biçiminde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Rulo Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
2,5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
Bir kase ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
İnce bir dilim limon
Cevizli Rulo Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru iki yağlı kağıt ortasına alıp dikdörtgen olacak biçimde açıyoruz.
Kenarlarını kesip düzelterek tam dikdörtgen formuna getiriyoruz.
İnce çekilmiş cevizi hamurun her yerine serpip elimizle yavaşça bastırıyoruz.
Hamuru evvel uzunlamasına ortadan daha sonra enlemesine ortadan kesiyoruz.
Her kareyi ince şeritler biçiminde tekrar kesiyoruz.
Kestiğimiz her şeridi rulo biçiminde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Rulo Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı