Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cevizli Rulo Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 – 5,5 su bardağı un
Ara katlarına;
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İnce çekilmiş ceviz
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Haşhaş

Cevizli Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık suda şeker ve mayayı eritelim. Karışıma yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
Yavaş yavaş un ek edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan hamur elde edelim.
Hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanırken ortasına süreceğimiz yağ karışımını hazırlayalım.
Tereyağ eridikten sonra sıvı yapı ekleyip soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayıralım.
Bütün bezeleri tabak büyüklüğünde açıp ortalarına yağ karışımı ve ceviz ekleyerek üst üste dizelim.
Hamuru tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım.
Açtığımız hamurun üzerine tekrardan yağ karışımı ve ceviz ekleyelim.
Hamuru kesimlere ayırıp rulo halinde saralım.
Bütün hamurları rulo yaptıktan sonra kelepçeli kalıba yerleştirelim.
15 dakika tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve haşhaş ekleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Normalde poğaçaları 200 derece fırında pişiriyorum lakin kalıpta birbirine çok yakın pişeceği için orta kısımlarının hamur kalmaması için yavaş ve denetimli pişirdim. Kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. Lezzetide imgesi kadar hoş bir poğaça oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tanımlarda görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Cevizli Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst