Cevizli Limonlu Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
Üzeri için
Yarım çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı kadar ezilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
Şerbet için :
2 su bardağı su ve
2 su bardağı şeker
Cevizli Limonlu Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzeri için ayırdığımız irmik hariç diğer malzemeleri bir kapta yoğuralım. Hafif ele yapışan bir kıvam almalı.
Elimizi ve tepsiyi yağlayalım.
Yuvarlayarak üzeri için olan irmikli kısma batıralım tepsiye dizelim.
200 derece fırında 20-25 dk kontrollü olarak pişirelim.
2 su bardağı su ve2 su bardağı şekeri karıştırarak ılıtalım. Kaynamasına gerek yok.
Şerbetini tek tek gezdirelim fırından çıkarınca. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun
Cevizli Limonlu Hira Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
Üzeri için
Yarım çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı kadar ezilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
Şerbet için :
2 su bardağı su ve
2 su bardağı şeker
Cevizli Limonlu Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzeri için ayırdığımız irmik hariç diğer malzemeleri bir kapta yoğuralım. Hafif ele yapışan bir kıvam almalı.
Elimizi ve tepsiyi yağlayalım.
Yuvarlayarak üzeri için olan irmikli kısma batıralım tepsiye dizelim.
200 derece fırında 20-25 dk kontrollü olarak pişirelim.
2 su bardağı su ve2 su bardağı şekeri karıştırarak ılıtalım. Kaynamasına gerek yok.
Şerbetini tek tek gezdirelim fırından çıkarınca. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun
Cevizli Limonlu Hira Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı