AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevizli Kuru Burma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Kuru Burma Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
3 adet yumurta
150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 tutam tuz
1 paket tozu
1 paket vanilya
Ortalama 6 su bardağı un
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon
İç harcı için
Yarım kilo ceviz içi
1 su bardağı şeker
Açmak için nişasta

Cevizli Kuru Burma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım arkanın hamurumuzu yoğurmak için bir kaba yumurta süt yoğurt tuz margarin sıvı yağ bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Akabinde un kabartma tozu vanilyalı ekleyip yoğuruyoruz hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olacak onları dinlendiriyoruz.
Akabinde ceviz içimizi robottan geçirip içine toz şekerimizi ilave ediyoruz dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp oklavayla açıyoruz epeyce incecik olması lazım.
Açtığımız hamurumuza ceviz içini dağıtalım içine oklavayı hamurumuzun kenarına koyarak saralım gerisinde iki elimizle oklavanın uç kısmından tutup ortada büzelim süreç bittikten sonra üzerine sıvı yağ döküp 200 derecede fırına koyup pişirelim.
Piştikten beş dakika sonra şerbete bulayıp çıkaralım tatlımız hazır afiyet olsun.
Not: Deneseniz asla pişman olmayacaksınız.
 
Geri
Üst